Panowie,
Czy można skądś wziąć program NEC NaViSet, ale nie w wersji "NaViSet Administrator2", tylko w zwykłej?
Ta obecna, to wersja sieciowa - wymagająca instalacji "NEC DDC/CI WMI Provider". Potem trzeba dodać adres IP kompa albo nawet wielu kompów itp. Mnie nie interesuje zarządzanie flotą monitorów, tylko klik-pstryk i zmienić jasność mojego EA244WMi. Ta sieciowa wersja działa u mnie bardzo wolno. A teraz, jak w końcu kupiłem kabel DP (wcześniej była przejściówka DP->DVI), to całkiem nie chce gadać z monitorem.
Znalazłem, że na stronie NEC-a, jeszcze się ostało coś takiego:
https://www.necdisplay.com/support-and-services/naviset
... ale nie idzie tego pobrać.
Z jakiejś niezależnej strony pobrałem: NEC_NaViSet_v1.1.27_English_Setup.zip
http://www.opendrivers.com/download/driver-20259.html
I to byłoby to! Tyle, że jest bardzo stera. I też nie chce działać z monitorem podpiętym przez DP.
Jaka jest najnowsza wersja zwykłego NaViSet-a? I skąd ją wziąć?
Z góry dzięki za odpowiedź.
NEC NaViSet [nie-Administrator 2] - skąd wziąć?
- Czornyj
- Kontakt:
Re: NEC NaViSet [nie-Administrator 2] - skąd wziąć?
Pierwszy Naviset to kopalina, nie wspierana od wieków
Re: NEC NaViSet [nie-Administrator 2] - skąd wziąć?
Ale działa :)
W dodatku jest bardzo wygodna.
A w zasadzie: działała - ale na DP->DVI.
Także jakby ktoś podpowiedział jaka jest najnowsza wersja pierwszego NaViSet-a (i skąd wziąć), to będę wdzięczny.
Są w ogóle jakieś niezależne programy, które sterują monitorem?
Mam taki chytry plan, żeby rozgryźć interfejs ControlSync i dorobić do sterowania jasnością jakiś "kręciołek" od rolki z myszki, z Arduino w środku :) . Ale najpierw chciałem po bożemu spróbować :) .
W dodatku jest bardzo wygodna.
A w zasadzie: działała - ale na DP->DVI.
Także jakby ktoś podpowiedział jaka jest najnowsza wersja pierwszego NaViSet-a (i skąd wziąć), to będę wdzięczny.
Są w ogóle jakieś niezależne programy, które sterują monitorem?
Mam taki chytry plan, żeby rozgryźć interfejs ControlSync i dorobić do sterowania jasnością jakiś "kręciołek" od rolki z myszki, z Arduino w środku :) . Ale najpierw chciałem po bożemu spróbować :) .
Wróć do „Dział wsparcia technicznego”