Jak w temacie. Chcę zniwelować backlight bleeding i częściowo mi się udało, jest lepiej, ale wolę się poradzić, zmieniłem gamma 2 na gamma 1 i jasnosć z auto na 40%. Obecne ustawienia mam tak:
Gamma 1
Jasnosć 40 %
Kontrast 73 %
Ostrość 5
Kolory: Ciepłe
Kolory na RGB czyli zielony, czerwony, niebieski jako 50
Da się jeszcze coś zmienić na lepiej ? Tak by był lepszy czarny i lepsze kolory ? Niby są w internecie zdjęcia do kalibracji ale nie zawsze się wie do czego dążyć był faktycznie obraz był taki jak należy. Zatem proszę o pomoc i z góry dzięki
Pomoc w kalibracji monitora LG E2370V-BF (E-IPS) tak by uzys
2. Nie istnieją zdjęcia, za pomocą których da się skalibrować monitor. Tym bardziej monitora, którego kalibrować się raczej nie da.
Re: Pomoc w kalibracji monitora LG E2370V-BF (E-IPS) tak by
1. Aby czarny przestał świecić, należy doświetlić pokój.Bachnaify pisze:Jak w temacie. Chcę zniwelować backlight bleeding i częściowo mi się udało, jest lepiej, ale wolę się poradzić, zmieniłem gamma 2 na gamma 1 i jasnosć z auto na 40%. Obecne ustawienia mam tak:
Gamma 1
Jasnosć 40 %
Kontrast 73 %
Ostrość 5
Kolory: Ciepłe
Kolory na RGB czyli zielony, czerwony, niebieski jako 50
Da się jeszcze coś zmienić na lepiej ? Tak by był lepszy czarny i lepsze kolory ? Niby są w internecie zdjęcia do kalibracji ale nie zawsze się wie do czego dążyć był faktycznie obraz był taki jak należy. Zatem proszę o pomoc i z góry dzięki
2. Nie istnieją zdjęcia, za pomocą których da się skalibrować monitor. Tym bardziej monitora, którego kalibrować się raczej nie da.
- Tom01
- Kontakt:
Re: Pomoc w kalibracji monitora LG E2370V-BF (E-IPS) tak by
Tak jak radzi P. Filip. Im więcej światła w pokoju tym czerń będzie lepsza. Z samym monitorem tego rodzaju nic się nie da zrobić.Bachnaify pisze:Tak by był lepszy czarny
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions