Przedwczoraj wysiadł mi mój drugi monitor. Praca na jednym w dobie studiów zdalnych to jest nieporozumienie, stąd nagła potrzeba kupna jakiegoś "śrutu" przez serwis ogłoszeniowy.
Znalazłem dwie oferty, które trafiają w moje oczekiwania: pivot i cena (proszę się nie śmiać) oscylująca koło stówki. (Przeszedł mi przez myśl NEC EA244WMI, ale martwi mnie ich wysyp).
Stąd szybkie pytanie - który lepszy?:
1) NEC EA221 Wme (120zł), który 3 lata temu był kupiony jako poleasingowy,
2) iiyama B2206WS (80zł), który jest nieprzerwanie w prywatnych rękach.
Używka "śrut"
- Czornyj
- Kontakt:
- Czornyj
- Kontakt:
oczywiście chodzi o te konkretne modele - kiepska matryca TN, mała rozdzielczość, mz. można znaleźć. coś znośniejszego.
Tak, żeby zamknąć temat:
Ostatecznie kupiłem iiyama B2206WS za 50. Żadnego IPS nie było w rozsądnej cenie w okolicy zamieszkania.
Całkiem fajnie się sprawuje jak na TN - zmieniłem tylko ustawienia lekko, żeby kolory się nie rozmywały tak bardzo przy innych kątach widzenia. Pivot działa całkiem całkiem.
Także jako drugi monitor do nauki zdalnej robi robotę.
Dzięki za opinie.
Ostatecznie kupiłem iiyama B2206WS za 50. Żadnego IPS nie było w rozsądnej cenie w okolicy zamieszkania.
Całkiem fajnie się sprawuje jak na TN - zmieniłem tylko ustawienia lekko, żeby kolory się nie rozmywały tak bardzo przy innych kątach widzenia. Pivot działa całkiem całkiem.
Także jako drugi monitor do nauki zdalnej robi robotę.
Dzięki za opinie.