Witam
Mam dwa monitory ev2450. Ogólnie są ok, ale czasem, w zależności od oświetlenia zaczynają mrugać, tzn jest to takie powolne mruganie, o pół tonu jaśniej, za chwilę ciemniej... i tak przez kilka sekund.
Raz jeden monitor, innym razem drugi. Na obu takie same ustawienia (domyślne, zresetowane).
Przykładowo, jasność jest ustalona na 16 na podstawie czujnika i występuje takie delikatne mruganie - minimalnie ciemniej, za chwilę jaśniej itd itd
Ale jeśli wyłącze Auto EcoView i ustawie jasność na 16 to jest ok, więc wg mnie natężenie światła jest pewnie na granicy przełączania pomiędzy wartościami i tak sobie skacze pomiędzy np 16 a 15 (chociaż chyba połówki też są)
Czy da się jakoś zmniejszyć czułość tego czujnika natężenia światła?
dodam, że EcoView Sense mam wyłączony
dzięki
ev2450 - czułość czujnika światła
Regulamin forum
Działy firmowe są dedykowane konkretnym firmom. Pytania można zadawać tak, jakby kierowali je Państwo bezpośrednio do fabryki lub przedstawicielstwa. Wszelkie publikowane informacje są potwierdzone u źródła lub w serwisie fabrycznym. Użytkownicy z oznaczeniem marki w nazwie "rangi" są pracownikami firm związanych z producentem i je reprezentują.
Działy firmowe są dedykowane konkretnym firmom. Pytania można zadawać tak, jakby kierowali je Państwo bezpośrednio do fabryki lub przedstawicielstwa. Wszelkie publikowane informacje są potwierdzone u źródła lub w serwisie fabrycznym. Użytkownicy z oznaczeniem marki w nazwie "rangi" są pracownikami firm związanych z producentem i je reprezentują.
- Tom01
- Kontakt:
Nie da się zmienić jego działania. Najsensowniejsze co można zrobić, to go wyłączyć w ogóle.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions