Dwa moje zdjęcia z tegorocznej Parady Parowozów w Wolsztynie. Impreza odbywała się 1 i 2 maja 2010. Ciekawostka, w Wolsztynie (ok 50 km od Poznania) mieści się ostatnia czynna parowozownia w Europie.
Parowozy
- Tom01
- Kontakt:
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
Ponieważ jest to mój pierwszy post: Witam serdecznie! Mam na imię Krzysztof i dzięki panu, panie Tomaszu oraz osobie ukrywającej się pod nickiem czornyj stałem się szczęśliwym posiadaczem EIZO SX2462W za co dziękuję...i jeszcze raz witam!
...ale nie o tym chciałem mówić.
Otóż nie wiem jak Wolsztyn, ale jest jeszcze skansen w Chabówce. Jeżeli będzie Pan kiedyś na pd. kraju to polecam. Byłem tam na "parowozjadzie" bodajże w 2008. Fotografem nie jestem, ale mój brat już tak...jeżeli mi się uda to wstawię to kiedyś kilka zdjęć z tego skansenu
Pozdrawiam
Krzysztof
...ale nie o tym chciałem mówić.
Otóż nie wiem jak Wolsztyn, ale jest jeszcze skansen w Chabówce. Jeżeli będzie Pan kiedyś na pd. kraju to polecam. Byłem tam na "parowozjadzie" bodajże w 2008. Fotografem nie jestem, ale mój brat już tak...jeżeli mi się uda to wstawię to kiedyś kilka zdjęć z tego skansenu
Pozdrawiam
Krzysztof
- Tom01
- Kontakt:
A żeby było w temacie wątku, załączam zdjęcie, które często używam jako testowe do sprawdzania czy działa zarządzanie kolorem w przeglądarkach. Jest to jedna z nieczynnych lokomotyw byłej parowozowni w Ełku. W tym samym miejscu jest czynna stacja i muzeum kolei wąskotorowej. Obiekt znajduje się po drugiej stronie torów dworca PKP. Miejsce ma swój klimat, polecam w ramach wycieczek po Mazurach.
Re: Parowozy
Witam i gratuluję świetnego zakupu.krzysztofb pisze:Ponieważ jest to mój pierwszy post: Witam serdecznie! Mam na imię Krzysztof i dzięki panu, panie Tomaszu oraz osobie ukrywającej się pod nickiem czornyj stałem się szczęśliwym posiadaczem EIZO SX2462W za co dziękuję...i jeszcze raz witam!
Oczywiście bardzo proszę wstawiać zdjęcia. Znam co najmniej kilku fanów kolejnictwa którzy nie omieszkają odwiedzić poleconego skansenu.krzysztofb pisze:Otóż nie wiem jak Wolsztyn, ale jest jeszcze skansen w Chabówce. Jeżeli będzie Pan kiedyś na pd. kraju to polecam. Byłem tam na "parowozjadzie" bodajże w 2008. Fotografem nie jestem, ale mój brat już tak...jeżeli mi się uda to wstawię to kiedyś kilka zdjęć z tego skansenu
A żeby było w temacie wątku, załączam zdjęcie, które często używam jako testowe do sprawdzania czy działa zarządzanie kolorem w przeglądarkach. Jest to jedna z nieczynnych lokomotyw byłej parowozowni w Ełku. W tym samym miejscu jest czynna stacja i muzeum kolei wąskotorowej. Obiekt znajduje się po drugiej stronie torów dworca PKP. Miejsce ma swój klimat, polecam w ramach wycieczek po Mazurach.
Tom01
monitory.mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
Zanim uda mi się wejść w posiadanie tych zdjęć, podzielę się informacją, która może się wydać istotna z pkt. widzenia fana kolejnictwa.
Jako, że moje spotkania z koleją wynikają niejako z bycia pracownikiem kolei swego czasu...wiem, że w Małaszewiczach na bocznicy kolejowej PKP Cargo stoi oryginalny Orient Express od lat i niszczeje. Jeżeli ktoś będzie miał okazję podróżować w tamtych okolicach myślę, że może okazać się to niezłą gratką - pociąg na zewnątrz (szyby) obity jest deskami, natomiast wnętrze jest w pełni oryginalne - widziałem kilka analogowych zdjęć - miazga!.
Jednak zapewne będzie wymagana jakaś mniejsza lub większa zgoda ze strony PKP Cargo - niestety, ale nie znam żadnego naczelnika stamtąd.
Pozdrawiam
Jako, że moje spotkania z koleją wynikają niejako z bycia pracownikiem kolei swego czasu...wiem, że w Małaszewiczach na bocznicy kolejowej PKP Cargo stoi oryginalny Orient Express od lat i niszczeje. Jeżeli ktoś będzie miał okazję podróżować w tamtych okolicach myślę, że może okazać się to niezłą gratką - pociąg na zewnątrz (szyby) obity jest deskami, natomiast wnętrze jest w pełni oryginalne - widziałem kilka analogowych zdjęć - miazga!.
Jednak zapewne będzie wymagana jakaś mniejsza lub większa zgoda ze strony PKP Cargo - niestety, ale nie znam żadnego naczelnika stamtąd.
Pozdrawiam
Widzę, że pod wzgledem foto Tom rzadzi !!! Krzysztof,... widziałeś ten orient express na własne oczy _
Trwać, by żyć, czy żyć by trwać...?
Wróć do „Zastosowania amatorskie”