Ja myślę, że Admin powinien takie rzeczy srogo karać.
![Obrazek](https://mva.pl/download/file.php?avatar=3587_1536833124.jpg)
Proponuję 3 miesiące ciężkich robót na monitorze DELL serii U, a w przypadku recydywy, 3 lata pozbawienia praw publicznych w jednej celi ze skalibrowanym fabrycznie NECiem serii EA.
Znów się mylisz. Społeczność forumowa doszła do wniosku, że chyba ci się w życiu nie powiodło, dlatego siedzisz na tym forum i cały czas trollujesz colargola.max pisze: ↑11 stycznia 2022, 20:55 - wtCzyżby społeczność forumowa doszła do wniosku, że nie warto kupować jedynie słusznego monitora?
Ja myślę, że Admin powinien takie rzeczy srogo karać.
Proponuję 3 miesiące ciężkich robót na monitorze DELL serii U, a w przypadku recydywy, 3 lata pozbawienia praw publicznych w jednej celi ze skalibrowanym fabrycznie NECiem serii EA.
No właśnie. Gamma w presecie sRGB jest też sRGB. Tabelka jest dla mnie jasna i czytelna. Klin szarości będzie ładny i gładki, ale na obrazku gamma/rzeźnik są przebarwienia na tym presecie.
Możesz bardziej szczegółowo wyjaśnić mi pkt. 3. Z góry dziękuję.NocnyJastrzab pisze: ↑18 stycznia 2022, 15:44 - wt1. Nie ma uniwersalnych. Każdy egzemplarz jest inny.
2. Przy sterowniku karty graficznej nic nie grzebać!!! Jeśli jest możliwość to jedynie zweryfikować zakres tonalny.
3. Srawdź czy preset Programmable też daje przebarwienia.
Ustaw w Menu OSD monitora ostatni preset "Programmable" i wyświetl obrazki trickowe na 100% (bez dodatkowego powiększania). Jak ostatnio sprawdzałem to na tym ustawieniu były najmniejsze przebarwienia..Rswiac pisze: ↑18 stycznia 2022, 15:54 - wtMożesz bardziej szczegółowo wyjaśnić mi pkt. 3. Z góry dziękuję.NocnyJastrzab pisze: ↑18 stycznia 2022, 15:44 - wt1. Nie ma uniwersalnych. Każdy egzemplarz jest inny.
2. Przy sterowniku karty graficznej nic nie grzebać!!! Jeśli jest możliwość to jedynie zweryfikować zakres tonalny.
3. Srawdź czy preset Programmable też daje przebarwienia.
Nie widzę w wątku odpowiedzi na to pytanie, a też mnie ciekawi. COLOR był tu na forum opisywany jako monitor selekcjonowany z tych seryjnych, i tą selekcją zajmuje się ponoć tylko firma Mastiff. Czyli skoro selekcja odbywa się po stronie firmy Mastiff to jakim cudem te monitory są dostarczane do Mastiff już w wersji COLOR? To jak to w końcu jest - one są przerabiane na COLOR w Mastiff czy gdzieś po drodze do Mastiff?tryhp3 pisze: ↑10 stycznia 2022, 16:20 - pnNo i kupiłem EA271U. Moje wątpliwości budzi jednak uczciwość firmy https://monitory.mastiff.pl/
Chronologia:
1. Dzwonie w ostatnim tygodniu roku 2021 do firmy Mastiff, żeby uzgodnić szczegół z FV. Po rozmowie dowiedziałem się, że będzie dostawa tych monitorów w wersji COLOR początkiem roku. Ale przecież COLOR to miała być selekcja więc jak może być dostawa wersji COLOR? Ponadto dostawa zwykłych wersji miała być na wiosnę...
Ala pisze: ↑17 lipca 2022, 16:44 - ndzNie widzę w wątku odpowiedzi na to pytanie, a też mnie ciekawi. COLOR był tu na forum opisywany jako monitor selekcjonowany z tych seryjnych, i tą selekcją zajmuje się ponoć tylko firma Mastiff. Czyli skoro selekcja odbywa się po stronie firmy Mastiff to jakim cudem te monitory są dostarczane do Mastiff już w wersji COLOR? To jak to w końcu jest - one są przerabiane na COLOR w Mastiff czy gdzieś po drodze do Mastiff?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość