EIZO CX240
Regulamin forum
W niniejszym dziale znajdują się informacje użytkowe o praktycznie poznanych monitorach. Stworzone na podstawie zbadania, pomierzenia konkretnego modelu i w prawdziwych, długoterminowych testów użytkowych, nie sponsorowanych.
UWAGA: Ze względów porządkowych nie można zakładać tu nowych wątków. To jest łatwa do przeszukania lista modeli. Do dyskusji zapraszam w wątkach istniejących. Pytania dotyczące nowych recenzji proszę zadawać w wątku "Chciałbym poznać opinię o...".
W niniejszym dziale znajdują się informacje użytkowe o praktycznie poznanych monitorach. Stworzone na podstawie zbadania, pomierzenia konkretnego modelu i w prawdziwych, długoterminowych testów użytkowych, nie sponsorowanych.
UWAGA: Ze względów porządkowych nie można zakładać tu nowych wątków. To jest łatwa do przeszukania lista modeli. Do dyskusji zapraszam w wątkach istniejących. Pytania dotyczące nowych recenzji proszę zadawać w wątku "Chciałbym poznać opinię o...".
OK. Dzięki.
Sprawdź najpierw numer rewizji twojego oprogramowania sterującego, jeśli to możliwe. Może w menu.
Albo sprawdź numer seryjny i wyślij zapytanie do producenta.
Może aktualizacja nie jest potrzebna.
Kiedy kupiłeś?
Sprawdź najpierw numer rewizji twojego oprogramowania sterującego, jeśli to możliwe. Może w menu.
Albo sprawdź numer seryjny i wyślij zapytanie do producenta.
Może aktualizacja nie jest potrzebna.
Kiedy kupiłeś?
Czy seria CX (CX246, CX270) spełnia identyczne normy jakościowe (dE, dLR na powierzchni całej matrycy) jak nowa seria CG (CG246, CG276). Z tego co wiem, seria SX była troszkę bardziej "liberalna" w tych kwestiach w porównaniu do CG, np. CG243W vs SX2462W.
- FULL: poniżej 80 cd^m2
Kupiony we wrześniu 2010 r. Firmware: 1.00.04
Re: EIZO CX240
U mnie na PA241W wartość liczbowa podświetlenia zmienia się na kolor różowy:max pisze:odczytaj proszę tą wartość w menu (przy której zmienia się kolor)
- sRGB: poniżej 70 cd^m2
Napisz jeszcze przy jakiej temperaturze. Jak się ustawi niższą, to niżej można zejść z jasnością.artur_o pisze:U mnie na PA241W wartość liczbowa podświetlenia zmienia się na kolor różowy:max pisze:odczytaj proszę tą wartość w menu (przy której zmienia się kolor)
- sRGB: poniżej 70 cd^m2
A to nie wiedziałem To co napisałem wyżej jest przy 6500K.Filip pisze:Jak się ustawi niższą, to niżej można zejść z jasnością.
Moje też przy 6500.
Kupiony w kwietniu 2011r., fw 1.01.01.
Szkoda, że CX 27" nie podzieli tej samej jakości co 24". W dużym stopniu zamyka to, na najbliższy okres, pojawienie się 30". Ale kto tam za nimi nadąży.
Kupiony w kwietniu 2011r., fw 1.01.01.
Szkoda, że CX 27" nie podzieli tej samej jakości co 24". W dużym stopniu zamyka to, na najbliższy okres, pojawienie się 30". Ale kto tam za nimi nadąży.
no to faktycznie wygląda to lepiej.
Wracając do tytułu:
http://bbs.kakaku.com/bbs/K0000402453/S ... D=1285740/
ot ciekawostka.
Wracając do tytułu:
http://bbs.kakaku.com/bbs/K0000402453/S ... D=1285740/
ot ciekawostka.
Dziś miałem troszkę czasu, więc podłączyłem w końcu monitor do kompa…
Co to k@$$@ jest?
Dziś miałem troszkę czasu, więc podłączyłem w końcu monitor do kompa…
Co to k@$$@ jest?
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2012, 19:05 - wt przez gekon, łącznie zmieniany 1 raz.
Adam Bijok
To pewnie znaczy, że nie zakupiłeś ColorNavigatora.gekon pisze:Dziś miałem troszkę czasu, więc podłączyłem w końcu monitor do kompa…
Co to k@$$@ jest?
http://img141.imageshack.us/img141/488/64041873.jpg
- Tom01
- Kontakt:
Do CX-a nie.gekon pisze:No nie…To on nie jest za free?
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Wg nieoficjalnych informacji po dokupieniu licencji ColorNavigator do CX240 nie można dokonywać emulacji przestrzeni barwnej. Może to ktoś potwierdzić?
http://www.eizo.com/global/support/db/p ... X240#tab02
Trudno.Tom01 pisze:Do CX-a nie.gekon pisze:No nie…To on nie jest za free?
A puki, co:
http://www.eizo.com/global/support/db/p ... X240#tab02
Adam Bijok
w temacie CX240...
Wad nie widzę, ... ale słyszę.
Przyznam, że mnie to irytuje delikatnie pisząc. Siedzę teraz przed CX, jest wieczór, w domu cicho i niestety wentylator monitora jest głośniejszy od tych w komputerze. Pewnie, że monitor mam przed sobą a skrzynka gdzieś po stołem. Ale na pewno nie jest tak, jak napisał gdzieś Czornyj, że trzeba ucho zbliżyć, żeby usłyszeć dźwięk wentylatora. A będzie jeszcze gorzej, bo wiadomo, że wentylatory z wiekiem nie cichną a przeciwnie, zużywają się i robią się coraz bardziej hałaśliwe. Gdyba tak można było zmniejszyć obroty...
Ludvik
Wad nie widzę, ... ale słyszę.
Przyznam, że mnie to irytuje delikatnie pisząc. Siedzę teraz przed CX, jest wieczór, w domu cicho i niestety wentylator monitora jest głośniejszy od tych w komputerze. Pewnie, że monitor mam przed sobą a skrzynka gdzieś po stołem. Ale na pewno nie jest tak, jak napisał gdzieś Czornyj, że trzeba ucho zbliżyć, żeby usłyszeć dźwięk wentylatora. A będzie jeszcze gorzej, bo wiadomo, że wentylatory z wiekiem nie cichną a przeciwnie, zużywają się i robią się coraz bardziej hałaśliwe. Gdyba tak można było zmniejszyć obroty...
Ludvik
Niestety wentylator w monitorach to zuo! Zawsze były problemy, a jak zauważyłeś, z czasem nie będzie lepiej.
Czy ktoś wie gdzie jest ten wątek, w którym nowy użytkownik CX240 opisuje jego zdaniem dziwnie rozświetlony egzemplarz? Wiem, że było to jakiś czas temu na forum (wątek ze zdjęciami) ale jakoś nie potrafię tego znaleźć... Z góry dzięki za pomoc
Catch it.artur_o pisze:Czy ktoś wie gdzie jest ten wątek, w którym nowy użytkownik CX240 opisuje jego zdaniem dziwnie rozświetlony egzemplarz? Wiem, że było to jakiś czas temu na forum (wątek ze zdjęciami) ale jakoś nie potrafię tego znaleźć... Z góry dzięki za pomoc
Led ledowi nie równy. Jak widać ( słychać? ) nie taki zimny ten led rgb.max pisze: że co
jaki wentylator? w monitorze ? z energooszczędnym podświetleniem LED ?
Zimna katoda też nie jest zimnaraptor88 pisze: Led ledowi nie równy. Jak widać ( słychać? ) nie taki zimny ten led rgb.
Wróć do „Krótkie recenzje monitorów”