![Szczęśliwy :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
![Puszcza oko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
dbcooper1983 pisze: ↑21 lutego 2022, 19:32 - pnA ty jesz czy roztrząsasz ??? Wiem jedno w realu nawet byś nie pisnął a że to są internety więc tutaj możesz hasać do woli i tyle by z tego byłopiśmienny niby wykształciuchu tfuuu
![]()
dbcooper1983 pisze: ↑21 lutego 2022, 20:12 - pnChwała ci za zdolności sportowe ale że co straszysz mnie teraz ?????
Mea culpa, wziąłem pod uwagę listę monitorów z tego forum i pomerdały mi się sekcje, że PA jest w amatorsko fotograficznej. Poza tą listą zwyczajnie się na tym nie znam.lukasso pisze: ↑21 lutego 2022, 19:20 - pnSeria PA to nie jest amatorsko-fotograficzna seria, tylko seria profesjonalna, graficzno-fotograficzna. To już chyba seria CS w Eizo prędzej jest amatorsko-fotograficzna, bo dalej jeszcze mamy CG.
Jak masz sprawdzone Eizo, to nie ma się nad czym zastanawiać.
dbcooper1983 pisze: ↑21 lutego 2022, 20:39 - pnDziwnym trafemw większości tematów o jakiejkolwiek niemocy necków pojawia się lukasso i orze wszystko co jest mało pochlebne o tych szkiełkach
![]()
DarkRodent pisze: ↑21 lutego 2022, 21:43 - pnMea culpa, wziąłem pod uwagę listę monitorów z tego forum i pomerdały mi się sekcje, że PA jest w amatorsko fotograficznej. Poza tą listą zwyczajnie się na tym nie znam.lukasso pisze: ↑21 lutego 2022, 19:20 - pnSeria PA to nie jest amatorsko-fotograficzna seria, tylko seria profesjonalna, graficzno-fotograficzna. To już chyba seria CS w Eizo prędzej jest amatorsko-fotograficzna, bo dalej jeszcze mamy CG.
Jak masz sprawdzone Eizo, to nie ma się nad czym zastanawiać.
Mam sprawdzone Eizo, ale te konkretne modele, oprócz mojego doświadczenia, mają w badaniach po 6-15ms, a EV2785 o dziwo 36-48, nie wiem z czego to wynika. W każdym razie zamierzam albo go wypożyczyć u Tom01, albo w ramach 14 dniowego zwrotu go kupić.
No właśnie seria PA krąży wokół takich 13ms - to dobrze, tak samo serie CS czy CG od Eizo. Tymczasem EA271Q osiąga straszne 32ms, pokrywając się z doświadczeniem GrzesiekR a mój wybraniec EV2785 przebija wyciągając 46ms (wszystkie testy na prad.de)lukasso pisze: ↑21 lutego 2022, 23:12 - pndbcooper1983 pisze: ↑21 lutego 2022, 20:39 - pnDziwnym trafemw większości tematów o jakiejkolwiek niemocy necków pojawia się lukasso i orze wszystko co jest mało pochlebne o tych szkiełkach
![]()
Przecież podkreślam ciągle, że nie znam empirycznie serii EA, nie miałem nigdy żadnego z tych monitorów, ale trochę o nich wiem.
Jak ktoś pisze o NECu w ogóle, a mam już drugiego NECa z serii PA, to chyba mam prawo by się wypowiedzieć również z perspektywy wieloletniego już użytkownika, ale i chyba trochę obowiązek.
Jak ktoś pisze o dziwnie dużych opóźnieniach, to interesuje mnie ta kwestia, bo już któryś raz jak ktoś podnosi ten temat.
Jeśli Eizo jest tu lepsze, to super - wybierać Eizo.
Ja mam NECa i mi działa ok, stąd moje zdziwienie, bo już stawiałbym na to, że dramat z czasem reakcji, z dużymi opóźnieniami etc będzie w serii profesjonalnej, gdzie mamy masę zaawansowanych rozwiązań.
Tymczasem od kliknięcia do wystrzału mija jedna dziesiąta sekundy - zmierzone przeze mnie. Dla mnie to jest prawie niezauważalne / niezauważalne.
Czyli cały proces, gdzie nie tylko monitor bierze udział, ale i komputer, oprogramowanie.
Czyli mam się nie spodziewać takiej niemiłej niespodzianki, jak na tym filmiku?Takie wartości syntetyczne, albo jakieś teoretyczne, w normalnych warunkach nie są jakoś ważne - jak nie jesteś szybkim e-sportowcem, to jedna dziesiąta sekundy (jak u mnie) całego procesu nie powinna być problemem. 36-48 milisekund całości? Żaden problem.
Najważniejsze, żeby faktycznie tak było naprawdę. Przecież to tylko 50 milisekund![]()
DarkRodent pisze: ↑22 lutego 2022, 01:48 - wtCzyli mam się nie spodziewać takiej niemiłej niespodzianki, jak na tym filmiku?Takie wartości syntetyczne, albo jakieś teoretyczne, w normalnych warunkach nie są jakoś ważne - jak nie jesteś szybkim e-sportowcem, to jedna dziesiąta sekundy (jak u mnie) całego procesu nie powinna być problemem. 36-48 milisekund całości? Żaden problem.
Najważniejsze, żeby faktycznie tak było naprawdę. Przecież to tylko 50 milisekund![]()
https://www.youtube.com/watch?v=PgS7G1SxnTA
Chodzi o lewy monitor względem prawego. GrzesiekR podał to jako drugi sposób. Nec ea245wmi-2 w moim przypadku miał identyczne opóźnienie, jak tutaj. Nie porównywałem go, jak ten Pan - ze ‚,zdrowym’’ monitorem obok, ale po przesiadce z ev2460 zwyczajnie to czułem, no nie wiem jak to opisać, to się zwyczajnie odczuwa.
Wróć do „Zastosowania amatorskie”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość