Może cena początkowa była nieco zawyżona, ale koniec końców łącznie ME wyceniło PA329C + wacom intuos M pro na 5334 zł
Posprawdzałem ceny i wygląda na to, że przynajmniej na papierze monitory o podobnych parametrach to wydatek od 7000 zł (mniej więcej)
Dodatkowo biorę pod uwagę intuosa w wersji S pro więc przy odrobinie szczęścia intuos M powinien się sprzedać z zyskiem.
Przyjmuję, że przy takim rozwiązaniu sam monitor kosztowałby mnie około 3900 - 4000zł
Od momentu złożenia zamówienia (kilka dni temu - od dziś czeka na odbiór w sklepie) szukałem informacji nt. monitorów.
Rozmawiałem też na chacie z przedstawicielem Mastiff (być może było to Pan Tom01)
Podczas rozmowy, w podobnej cenie do Asusa polecono mi NEC EA271U COLOR odradzając Benq SW270C.
Nie napalam się na 4K ani tym bardziej na 32 cale, ale nawet mniejsze monitory z podobnymi parametrami (na papierze) nie są specjalnie tańsze.
Szukam informacji z nadzieją, że ktoś korzystał z tego monitora. Oczywiście najlepiej konkretnie PA329C. Nie wątpię, że większość monitorów Asus może nie być zbyt popularna wśród fotografów, ale... Nadzieja umiera ostatnia

p.s.
Mam aktualnie NECa p221w czyli jak wynika z listy monitor z plamką 0.282mm. Miałem okazję popatrzeć na monitory o dużo wyższej rozdzielczości i owszem ładnie to wygląda, ale z butów mnie nie wyrywa. Stąd brak ciśnienia na 4k

p.s.2.
Co do zastosowań to można założyć, że głównie fotografia. Dla innych portrety, śluby, zwierzęta. Dla siebie może być czasem krajobraz. Większość zacznie i skończy pewnie w wersji cyfrowej, ale kilka zdjęć czy książek miałem okazję drukować.