Windows 11
lg ultragear 27gn800-b
RTX 3060
Sprawa wygląda tak, że monitor działał bez zarzutu przez 3 tygodnie po czym stracił sygnał i do teraz tak już zostało.
Sygnał działa w ekranie ładowania biosu, w biosie i trybie awaryjnym z użyciem podstawowego sterownika grafiki.
Sygnał znika zaraz przed wczytaniem się ekranu logowania windows.
Monitor podpięty do laptopa działa normalnie a pod nowego PC traci sygnał.
Stary monitor normalnie działa pod PC
Czego już próbowałem :
- 2 różne kable HDMI i jeden Displayplort
- uaktualnienie sterowników do GPU
- przywrócenie ustawień fabrycznych w monitorze
- wyjmowałem i wkładałem GPU
- wyjmowałem i wkładałem kość RAM
- komputer był oddany na gwarancję gdzie wymienili kartę graficzną i zrobili czystą instalację windowsa
Do głowy już mi przychodzą tylko 2 rzeczy, reset biosu poprzez wyjęcie baterii albo oddanie monitora na gwarancję.
Brak sygnału w monitorze
Czy to się przypadkiem nie zrobiło po aktualizacji sterownika od karty graficznej? (A jeśli system był stawiany od nowa, to zapewne z najnowszym sterownikiem). Mam zbliżony problem od kilku dni, właśnie w wyniku aktualizacji sterownika (GeForce), tylko że u mnie to się objawia wyłącznie po wybudzeniu z uśpienia i polega na tym, że obraz pojawia się dopiero po przeszło minucie albo nawet kilku minutach (wcześniej raz po raz monitor wyświetla informację o braku sygnału). Można by ewentualnie spróbować wyłączyć funkcję przyspieszonego (czytaj: niepełnego ponownego) uruchamiania w opcjach zarządzania energią.
Ale to chyba wina kota bo zaraz po tym jak stracił sygnał kot wylazł zza monitra xDD
Re: Brak sygnału w monitorze
Nie no to nie od sterownika, grałem sobie w hertstonika normalnie i pojawił się brak sygnału na nowym monitorze a stary normalnie działał.voteck pisze: ↑08 kwietnia 2024, 16:14 - pnCzy to się przypadkiem nie zrobiło po aktualizacji sterownika od karty graficznej? (A jeśli system był stawiany od nowa, to zapewne z najnowszym sterownikiem). Mam zbliżony problem od kilku dni, właśnie w wyniku aktualizacji sterownika (GeForce), tylko że u mnie to się objawia wyłącznie po wybudzeniu z uśpienia i polega na tym, że obraz pojawia się dopiero po przeszło minucie albo nawet kilku minutach (wcześniej raz po raz monitor wyświetla informację o braku sygnału). Można by ewentualnie spróbować wyłączyć funkcję przyspieszonego (czytaj: niepełnego ponownego) uruchamiania w opcjach zarządzania energią.
Ale to chyba wina kota bo zaraz po tym jak stracił sygnał kot wylazł zza monitra xDD
- rad500
A spróbuj poruszać wtykiem w gnieździe, może obruszał/przekrzywił. Jeśli nie to, to co, spięcie od sierści? Polizał?
- rad500
No to kamien z serca