Nec 271u.
- NocnyJastrzab
Kwestia za ILE i od kogo? Podejrzewam, że był używany typowo jak większość, także ten przebieg nie jest duży.
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
Sporo osób narzeka na przyciski dotykowe zamiast mechanicznych, czy jest jakaś aplikacja za pomocą której można szybko przełączać opcje w menu ? Ewentualnie do dokupienia jakiś moduł sterujący na wzór tego dodawanego do BENQ serii PD ?
- Tom01
- Kontakt:
Można użyć oprogramowania do sterowania monitorem, tylko po co? Menu się używa raz przy konfiguracji monitora. Później praktycznie w ogóle, a nawet nie jest to wskazane.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
Dużo osób sobie narzeka, ale zapominają oni, że przyciski mechaniczne mogą się wyrobić, a takie płytki dotykowe na ramce pod ekranem są praktycznie na wieki. Nie są one problematyczne - w EA271U z tego co zauważyłem - trzeba je naciskać płasko palcem (żeby była duża powierzchnia) i wtedy łapią zawsze.
Jeszcze w żadnym monitorze nie wyrobiły mi się fizyczne przyciski, za to w dotykowych powycierały te miejsca. Jak zwykle nie ma idealnych rozwiązań.
- Tom01
- Kontakt:
To trochę niekonsekwencja, bo przyciski naciska się wielokrotnie mocniej niż sterowanie dotykowe. Nie raz widziałem wiekowe EIZO z przyciskami, które błyszczały się od powycierania.
Tom01
monitory.mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
Mi też się nigdy nigdzie nie wyrobiły - tylko pisałeś, że ludzie piszą oraz narzekają na dotykowe przyciski, więc ja zaznaczyłem, że tego nie rozumiem, bo dotykowe z założenia są mnie awaryjne.
Mam trzy takie monitory. Przyciski są beznadziejne. Ale, faktycznie używa się ich niezwykle rzadko i nie jest to problem.
Dosłownie pełno ludzi narzeka na te nieszczęsne, biedne przyciski, więc napiszę raz jeszcze - albo u mnie to jakiś cud, albo jeszcze coś innego, ale ja problemów z nimi nie mam
Póki co od siebie mogę dodać na tle zalet tegoż monitora, to znalazłem jedną wadę, może na siłę, ale mnie niesamowicie wnerwia. Mianowicie po podłączeniu go kablem USB-C mamy do wyboru:
- 4K 60 + hub USB 2.0 (takiego huba to sobie można grzecznie mówiąc w dupe wsadzić, ew. podłączyć bardzo wymagające urządzenie pod względem prędkości tj. klawiatura i myszka )
- 4K 30 + hub USB 3.0 (tutaj w dupe sobie można wsadzić 30 klatek)
niezbyt się wczytywałem jakie to ze sobą ma wymagania, ale po coś w końcu w nowych kompach jest 40 gbps…
Póki co od siebie mogę dodać na tle zalet tegoż monitora, to znalazłem jedną wadę, może na siłę, ale mnie niesamowicie wnerwia. Mianowicie po podłączeniu go kablem USB-C mamy do wyboru:
- 4K 60 + hub USB 2.0 (takiego huba to sobie można grzecznie mówiąc w dupe wsadzić, ew. podłączyć bardzo wymagające urządzenie pod względem prędkości tj. klawiatura i myszka )
- 4K 30 + hub USB 3.0 (tutaj w dupe sobie można wsadzić 30 klatek)
niezbyt się wczytywałem jakie to ze sobą ma wymagania, ale po coś w końcu w nowych kompach jest 40 gbps…
Wróć do „Zastosowania amatorskie”