Albo błąd w specyfikacji albo w instrukcji. Na stronie jest jak byk, że jest:
NEC EA271Q nie budzi się
- NocnyJastrzab
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
- NocnyJastrzab
PS. Strona ACER nigdy nie błyszczała od strony wizualnej i informacyjnej. Gamonie..
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
Jeśli mogę anegdotkę i lekki off-topic o Acerze - widziałem jeden ich laptop (chyba seria 3) gdzie w specyfikacji widniało jak byk panel „IPS” a w realu wyświetlał i miał takie kąty widzenia jak 15 letni laptop Windows XP na matrycy TN (ze wstrętnym zielonym zafarbem jak odgięło się klapę za bardzo do tyłu). Czy to był faktycznie panel IPS, nie wiem, choć się domyślam, i wiem, że konkurencyjna seria HP ma 100 razy lepsze ekrany. W monitorze Acer znów doznałem beznadziejna komunikację z komputerem i monitor sam się włączał po włożeniu kabla do kontaktu - prosze sobie wyobrazić co jest po awarii prądu, tryb świecenia kontrolką na pomarańczowo aż się nie wyłączy. Osobiście trzymam się od tego pieprzonego syfu z daleka jak się tylko da.
Czyli jak w przypadku np. tańszych HP - znaczek USB tylko do transferu, bez interfejsu ładowania i transmisji obrazu… Jednym słowem producent zrobił trochę w ciula. Jednak ja bym się upierał wytestować inny kabel HDMI, też miałem jazdy z HDMI, że monitor się nie wybudzał, to było jednak przy Macu, zmiana kabla (na jeszcze tańszy ) rozwiązała problem.
Podłączyłem przez hdmi - DVI i działa, tylko rozdzielczość maksymalna jest full hd a nie ma natywnej monitora, pewnie kupię lepszy pewnie dual link. Było też tak, że odłączyłem kabel hdmi od monitora, wyłączyłem monitor, podłączyłem kabel i włączyłem i od razu zadziałał. Ale chyba można wykluczyć wadę monitora ?
Spróbuje dzisiaj innym kablem hdmi hdmi.
Spróbuje dzisiaj innym kablem hdmi hdmi.
nie ma możliwości edycji poprzedniego postu więc piszę następny. Inny kabel hdmi - hdmi nie pomógł, zostawiłem na opcji duplikacja ekranu i po ok minucie obraz się włączył na monitorze, ale wcześniej musiałem zmieniać na full hd - native, chyba ze 3 razy i nie chciało zaskoczyć, zostawiłem więc na native, ekran był czarny, świeciła się niebieska lampka na monitorze, zostawiłem w końcu na native i samo zaskoczyło.