Gdzie ten NEC EA271U dla programisty!?
Dowiedzialem sie juz tutaj na forum, ze dla programisty szukajacego monitora 32" lepszym rozwiazaniem bedzie 2x27" i to NEC EA271U!
Dowiedzialem sie rowniez, ze jeszcze lepsze jest 3x27" NEC EA271U i nic lepszego juz swiat nie doswiadczyl!
Dowiedzialem sie tez, ze nawet zona mi lepiej nie zrobi niz ten NEC EA271U !!!
Today is the day i go kurde nie ma? Kasa zebrana i nie ma kurna dziada? WTH ???
Zarowno w bardziej jak i mniej popularnych sklepach na necie, sa jakies ostatki na polkach jak w tlusty czwartek po 16!
Co jest grane? Wykupiliscie je wszystkie w celach spekulacyjnych???
Acha, no i ma byc czornyj! Zadnych bialasow!
Rozumiem, ze chyba model wyszedl, koniec produkcji, the end!
Co w zamian dla programisty.
Dowiedzialem sie rowniez, ze jeszcze lepsze jest 3x27" NEC EA271U i nic lepszego juz swiat nie doswiadczyl!
Dowiedzialem sie tez, ze nawet zona mi lepiej nie zrobi niz ten NEC EA271U !!!
Today is the day i go kurde nie ma? Kasa zebrana i nie ma kurna dziada? WTH ???
Zarowno w bardziej jak i mniej popularnych sklepach na necie, sa jakies ostatki na polkach jak w tlusty czwartek po 16!
Co jest grane? Wykupiliscie je wszystkie w celach spekulacyjnych???
Acha, no i ma byc czornyj! Zadnych bialasow!
Rozumiem, ze chyba model wyszedl, koniec produkcji, the end!
Co w zamian dla programisty.
- NocnyJastrzab
Re: Gdzie ten NEC EA271U dla programisty!?
Tak, produkcja już zakończona jakiś czas temu. Brak dostępności w dystrybucji. U mnie są jeszcze ostanie nówki sztuki i chyba dwa po zwrocie. Cena do dogadania
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
A wiadomo cos o nastepcy? Moze warto poczekac?NocnyJastrzab pisze: ↑17 września 2024, 12:26 - wtTak, produkcja już zakończona jakiś czas temu. Brak dostępności w dystrybucji. U mnie są jeszcze ostanie nówki sztuki i chyba dwa po zwrocie. Cena do dogadania
- NocnyJastrzab
SHARP EA272U - dodany LAN i mocniejsze ładowanie, ale wycięto kalibrację sprzętową, będzie tańszy.
Ja bym dodał, że ten „nowy” EA272U może i sobie ma mocniejsze ładowanie, ale wtedy ogranicza jasność do bodaj 50%
Ot robienie czegoś nowego tylko dlatego, że musi mieć na pokaz inne logo po kosztach w starej budzie (zapewne na tym samym układzie zasilającym)…
Ot robienie czegoś nowego tylko dlatego, że musi mieć na pokaz inne logo po kosztach w starej budzie (zapewne na tym samym układzie zasilającym)…
- NocnyJastrzab
Skąd taki wniosek, skoro go jeszcze nie widziałeś? ;p
PS. To nie jest tak, że nie mam co robić w życiu i czytam po nocach instrukcje monitorów których nie mam. Ale jakoś tak jestem monitorowo-zakochany w swoim EA271U, że chciałem aż poczytać o tym nowym. Doszedłem do konkluzji, że lepszych monitorów od EA271U za taką cenę nie ma (i chyba już nigdy nie będzie).
PS2. Instrukcja jest z oficjalnego źródła - ze strony Sharp/NEC, można zobaczyć osobiście.
Paaaanie Dominiku, instrukcje czytałem . Bardzo proszę screenka wrzucam: Więc jw. dla mnie to trochę żarcik. No bo dajmy na to - ktoś pracuje w jasnym biurze przy oknie i trzeba zapodać trochę jasności, a jednocześnie podłącza się mocnego laptopa, którego chce się doładować mocą 90W. I tu czar prysł - a) jasność jest ograniczona do 50%, b) głośniki są nieaktywne, c) nie można zmienić trybu DV MODE…NocnyJastrzab pisze: ↑18 września 2024, 08:37 - śrSkąd taki wniosek, skoro go jeszcze nie widziałeś? ;p
To nie na pokaz to 90W?
PS. To nie jest tak, że nie mam co robić w życiu i czytam po nocach instrukcje monitorów których nie mam. Ale jakoś tak jestem monitorowo-zakochany w swoim EA271U, że chciałem aż poczytać o tym nowym. Doszedłem do konkluzji, że lepszych monitorów od EA271U za taką cenę nie ma (i chyba już nigdy nie będzie).
PS2. Instrukcja jest z oficjalnego źródła - ze strony Sharp/NEC, można zobaczyć osobiście.
Dzieki wielkie za info.
Do moich wymagan wiec ten nowy SHARP nawet lepiej sie wpisuje.
Pracuje na DELL Latitude 5521 i dosc mocna ladowarke potrzebuje.
Widze, ze na stronie widnieje jako dostepny produkt, ale jest to przedsprzedaz.
>> Update: Z informacji prasowych wynika, ze w pazdzierniku mozna sie spodziewac towaru na rynku.
Do moich wymagan wiec ten nowy SHARP nawet lepiej sie wpisuje.
Pracuje na DELL Latitude 5521 i dosc mocna ladowarke potrzebuje.
Widze, ze na stronie widnieje jako dostepny produkt, ale jest to przedsprzedaz.
>> Update: Z informacji prasowych wynika, ze w pazdzierniku mozna sie spodziewac towaru na rynku.
- NocnyJastrzab
Luzik Po prostu mnie wyręczyłeś, bo ja jeszcze nie przeglądałem instrukcji. Biorąc pod uwagę 400 nitów maksymalnej jasności, połowa to wciąż 200 nitów i typowych warunkach to będzie aż nadto. Wbrew pozorom większość biur nie jest bardzo jasna, a często "użyszkodnicy" nie mają pojęcia o normach i zakresie regulacji używanego monitora.SzymonBN pisze: ↑18 września 2024, 09:30 - śrPaaaanie Dominiku, instrukcje czytałem . Bardzo proszę screenka wrzucam: IMG_3999.jpegNocnyJastrzab pisze: ↑18 września 2024, 08:37 - śrSkąd taki wniosek, skoro go jeszcze nie widziałeś? ;p
Więc jw. dla mnie to trochę żarcik. No bo dajmy na to - ktoś pracuje w jasnym biurze przy oknie i trzeba zapodać trochę jasności, a jednocześnie podłącza się mocnego laptopa, którego chce się doładować mocą 90W. I tu czar prysł - a) jasność jest ograniczona do 50%, b) głośniki są nieaktywne, c) nie można zmienić trybu DV MODE…
To nie na pokaz to 90W?
Niby tak, ale po włączeniu DUC(tego chyba nie zabrali) jasność jeszcze nieco spadnie, no ale zgadzam się, że pewnie większości to i tak wystarczy.
Ja decyzji biznesowych tej firmy nie rozumiem, ale swój model mam z którego jestem b. zadowolony, więc nie będę już jęczał, to mnie już nie dotyczy. Ale temat lubię pośledzić.
Niemniej wracając do tematu dla programisty - o ile w tych nowych razem ze wsparciem SVII nie wywalili dobrego sterowania matrycą i będzie się dało „względnie” wyregulować z OSD jak np. Eizo EV to wciąż może to być dla programistów spoko propozycja, bo ma 4K UHD. Zapewne jak Foto-Plus będzie miał pierwsze sztuki to to sprawdzisz, wtedy będzie wiadome na 100% jak to działa.
Ja decyzji biznesowych tej firmy nie rozumiem, ale swój model mam z którego jestem b. zadowolony, więc nie będę już jęczał, to mnie już nie dotyczy. Ale temat lubię pośledzić.
Niemniej wracając do tematu dla programisty - o ile w tych nowych razem ze wsparciem SVII nie wywalili dobrego sterowania matrycą i będzie się dało „względnie” wyregulować z OSD jak np. Eizo EV to wciąż może to być dla programistów spoko propozycja, bo ma 4K UHD. Zapewne jak Foto-Plus będzie miał pierwsze sztuki to to sprawdzisz, wtedy będzie wiadome na 100% jak to działa.
- NocnyJastrzab
Konstrukcja sama w sobie się w sumie nie zmieniła, jakość elektroniki sterującej wciąż bardzo dobra. I tak - zapewne będę miał jakieś pierwsze sztuki..
Jak juz wspomniany zostal EIZO, to moze EIZO EV2795? Jak wypadnie z tym nowym SHARP?
Mam wlasnie staregeo EV24" EV2436W (1920x1200) i jakiegos DELLa 27" i chcialbym przejsc na takie same 2x27" albo 3x27".
Dostrajanie do oswietlenia bardzo mi pasuje jak w EIZO, a czytalem, ze NEC nie tak dobrze sobie radzi.
Z jakiego powodu biale monitory sa tansze od czarnych?
Mam wlasnie staregeo EV24" EV2436W (1920x1200) i jakiegos DELLa 27" i chcialbym przejsc na takie same 2x27" albo 3x27".
Dostrajanie do oswietlenia bardzo mi pasuje jak w EIZO, a czytalem, ze NEC nie tak dobrze sobie radzi.
Z jakiego powodu biale monitory sa tansze od czarnych?
- NocnyJastrzab
Zależy od sytuacji i ceny
- Tom01
- Kontakt:
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
Podebnę się pod temat, co można teraz kupić zamiast tego NECa, tyle czekałem z zakupem że przestali go produkować? Obecnie pracuję na dellu U2410 i ma już trochę lat. Zastosowania głównie programowanie.
- Tom01
- Kontakt:
Porównywalny jakościowo jest EIZO CS2740.
Tom01
monitory.mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
Bo EA271U jest już domyślnie wystarczająco dobry, tylko że bardziej ogólny. Eizo ma szeroki gamut i marketing jako fotograficzny/graficzny, tylko, że to ma mało wspólnego z faktyczną jakością…
Wróć do „Zastosowania amatorskie”