NEC EA272U
- Tom01
- Kontakt:
Musiałbym podpytać u źródła, ale moim zdaniem, nie mają ani zaprogramowanej kompensacji nierówności podświetlenia, ani korygowanej liniowości. Póki nic się nie zmieni, nie nadaje się do żadnych zastosowań związanych z kolorem.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
No to wtopa.
Do koloru nie nadaje się a jako biurowy za taką kasę to przegięcie.
To może zostać programowo odblokowane?
Kurczę zabieram kupić dwa i używać do amatorskiej foto + ogólne biurowe prace.
Miały być jako solidna opcja i widać przesłałem ea271u
Ehh
Do koloru nie nadaje się a jako biurowy za taką kasę to przegięcie.
To może zostać programowo odblokowane?
Kurczę zabieram kupić dwa i używać do amatorskiej foto + ogólne biurowe prace.
Miały być jako solidna opcja i widać przesłałem ea271u
Ehh
poprawię literówkę która zmienia sens mojego jednego zdania:
przesłałem ea271u
ma być
przes_P_ałem ea271u
przesłałem ea271u
ma być
przes_P_ałem ea271u
- Czornyj
- Kontakt:
Po pierwsze to nadaje się do koloru, po drugie kompensacja działa (sprawdziłem osobiście), po trzecie ma być odblokowane bo tego sobie kategorycznie życzy centrala na środkową EU. Na pewno wymaga to aktualizacji SpectraView II, być może również FW, ale przypuszczalnie wgranie nowego FW może być możliwe bez konieczności wysyłki do serwisu. W poprzedniku EA271U wymagało to podpięcia przez serwis urządzenia pozwalającego na podłączenie Ethernetowe, a w obecnym EA272U Ethernet jest standardowo, więc prawdopodobnie będzie dało się dzięki temu update'ować FW bez kombinacji alpejskich. Ogólnie monitor ma potencjał, tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość i poczekać na naprawę działań ministerstwa głupich kroków lub kupić na ryzyk-fizyk.
- Czornyj
- Kontakt:
- środkowoeuropejska Centrala SHARP/NEC Display Solutions MA JUŻ DOSTĘP do narzędzia umożliwiającego PEŁNĄ KALIBRACJĘ SPRZĘTOWĄ monitorów SHARP EA272U oraz EA272Q. Kalibracja sprzętowa koryguje tryb P-Programmable jak we wszystkich wcześniejszych monitorach serii EA, który nadal znajduje się w menu OSD monitora
- update FW zgodnie z moimi optymistycznymi przewidywaniami nie jest potrzebny by takową kalibrację przeprowadzić
- monitor Sharp EA272U posiada funkcję Uniformity poprawiającą elektronicznie równomierność panelu
- gamut monitora EA272U jest poszerzony (zbliżony do przestrzeni DCI-P3 będącej standardem wyświetlaczy w ekosystemie Apple w monitorach, laptopach, tabletach, smartfonach i smartwachach)
Więcej informacji opublikuję wkrótce, po dokonaniu testów pomiarowych skalibrowanego wyświetlacza.
Re: NEC EA272U
Kilka pozytywnych informacji:
- środkowoeuropejska Centrala SHARP/NEC Display Solutions MA JUŻ DOSTĘP do narzędzia umożliwiającego PEŁNĄ KALIBRACJĘ SPRZĘTOWĄ monitorów SHARP EA272U oraz EA272Q. Kalibracja sprzętowa koryguje tryb P-Programmable jak we wszystkich wcześniejszych monitorach serii EA, który nadal znajduje się w menu OSD monitora
- update FW zgodnie z moimi optymistycznymi przewidywaniami nie jest potrzebny by takową kalibrację przeprowadzić
- monitor Sharp EA272U posiada funkcję Uniformity poprawiającą elektronicznie równomierność panelu
- gamut monitora EA272U jest poszerzony (zbliżony do przestrzeni DCI-P3 będącej standardem wyświetlaczy w ekosystemie Apple w monitorach, laptopach, tabletach, smartfonach i smartwachach)
Więcej informacji opublikuję wkrótce, po dokonaniu testów pomiarowych skalibrowanego wyświetlacza.
Wróć do „Zastosowania zawodowe”