Witam,
zastanawiam sie czy warto obecnie zmieniac moj monitor na jakis wiekszy. W sumie to mysle o tym, poniewaz potrzebuje mozliwosci powieszenia go na scianie, a moj nie ma. Obecnie mam iiyame x2472hd i mysle o monitorze 27'' z mozliwie najszybsza matryca, a nie bedacym TNka. Jakosc kolorow na obecnym itd mnie zadowala, choc smuzenie wystepuje i jest momentami dokuczliwe. Wolalbym by bylo mniejsze. Polecany Eizo odpada, poniewaz wbrew niektorym opiniom wielkosc ma znaczenie, zwlaszcza gdy monitor ma format 16:9. A musi taki miec, bo mam ustawiony duplikat pulpitu na telewizor i gdybym mial inna rozdzielczosc, to obraz na tv bylby znieksztalcony.
Chcialbym sie zmiescic w 2000 ale jak bedzie warto to budzet moze byc wiekszy.
Na chwile obecna zastanawialem sie nad DM2752D-PZ. Blyszczenie matrycy mi nie przeszkadza, ramki tez nie. Tunera w zasadzie nie potrzebuje, ale skoro juz jest to trudno. 3d moze sie kiedys przydac, ale nie jest to element konieczny.
Z gory dzieki
27'' gry, filmy, internet
- Tom01
- Kontakt:
Ależ 27" praktycznie wszystkie są 16x9. Swoją szosą przy tak dużym ekranie 16x9 absolutnie nie przeszkadza. Proponuję się zastanowić nad najnowszym wypustem EIZO EV2736W. Różnica jakości obrazu w stosunku do wspomnianych jest kolosalna. A co może być ważniejsze od obrazu w monitorze?
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Jeszcze jest wazny czas reakcji, wyglad i inne funkcje jak np mozliwosc zawieszenia na scianie.
Obraz jest wazny, ale ja nie widze wielkiej roznicy pomiedzy obrazem wyswietlanym przez moj obecny monitor, a obrazem jaki widze golym okiem, a nie obrabiam grafiki. To ze cos bedzie o kilka odcieni blizej prawdy nie jest moim priorytetem, bo nie zauwaze tego jak nie zestawie obu monitorow obok siebie.
Obraz jest wazny, ale ja nie widze wielkiej roznicy pomiedzy obrazem wyswietlanym przez moj obecny monitor, a obrazem jaki widze golym okiem, a nie obrabiam grafiki. To ze cos bedzie o kilka odcieni blizej prawdy nie jest moim priorytetem, bo nie zauwaze tego jak nie zestawie obu monitorow obok siebie.