W razie czego serdecznie ponawiam zaproszenie

W razie czego serdecznie ponawiam zaproszenie
OK, ja nikogo nie oskarżam, tylko opisałem mój przypadek, ponieważ miałem wątpliwości. Monitory miały być na wiosnę, a mam już dziś. Tematu drążył nie będę.Tom01 pisze: ↑10 stycznia 2022, 17:03 - pnCo do szerszych dostawy, były przez przedstawicielstwo wielokrotnie przekładane, więc nie ma w tym nic dziwnego, jeśli sklep nie robił złudnych nadziei. Lepiej by było aby obsługa powiedziała, że tak, tak, zaraz będą a potem przepraszała za brak terminowości?
Wydaje mi się, że egzemplarze prawie idealne z początku tematu są nieco gorsze od mojego. Ten z ostatniego Pana posta jest być może lepszy ale trudno to stwierdzić bo zamieszczony skan nie jest najlepszej jakości, ale wierze na słowo - ta wiedza raczej nie wiele wniesie, więc też nie będę drążył.
tryhp3 pisze: ↑10 stycznia 2022, 17:54 - pnWydaje mi się, że egzemplarze prawie idealne z początku tematu są nieco gorsze od mojego. Ten z ostatniego Pana posta jest być może lepszy ale trudno to stwierdzić bo zamieszczony skan nie jest najlepszej jakości, ale wierze na słowo - ta wiedza raczej nie wiele wniesie, więc też nie będę drążył.
Być może, jednak jest Pan właścicielem tej firmy z tego co rozumiem. Więc powinien Pan takie rzeczy tłumaczyć profesjonalnie ze spokojem a nie z emocjami. Bądź co bądź jestem potencjalnym klientem, a takie odpowiedzi nie budzą mojego zaufania.
tryhp3 pisze: ↑10 stycznia 2022, 16:20 - pnNo i kupiłem EA271U. Moje wątpliwości budzi jednak uczciwość firmy https://monitory.mastiff.pl/
Chronologia:
1. Dzwonie w ostatnim tygodniu roku 2021 do firmy Mastiff, żeby uzgodnić szczegół z FV. Po rozmowie dowiedziałem się, że będzie dostawa tych monitorów w wersji COLOR początkiem roku. Ale przecież COLOR to miała być selekcja więc jak może być dostawa wersji COLOR? Ponadto dostawa zwykłych wersji miała być na wiosnę...
2. EA271Q były dostępne (do 9 dni) jeszcze tylko w jednym sklepie. Więc kilka minut po zakończeniu punktu 1 dzwonię do tego sklepu i dowiaduję się, że 5 minut przed moim telefonem dostali informację od dystrybutora, że na dniach będzie wielka dostawa tych monitorów, co okazało się prawdą bo stany magazynowe różnych sklepów się zapełniły.
3. Dzisiaj otrzymałem monitor ze sklepu z punktu 2.
Na testy w Krk mogę swój udostępnić (jestem 2 razy w miesiącu). Tylko mam jeden problem, w moim domniemaniu mój jest ładny. Poniżej grafika z kalibracji (data 2021-09-20) tą "atomową" konicą-minoltą
Nijak ma się to do obrazków (poniżej) które wrzucał Tom01. Także ich autentyczność budzi moje wątpliwości. Przydałby się skan całej strony z modelem i datami.
Wydaje mi, że dopłata (2 000 zł) do wersji COLOR jest chora, ale ja na kalibracji się nie znam.
A jeśli pozwoliłem sobie na zbyt daleko idące wnioski, to biorę (zły) przykład od innych z tego forum, którzy nie mają z takim wnioskowaniem żadnego problemu.
Zarejestrowałem się i założyłem ten temat ponieważ chciałem kupić dobrej klasy monitor 24-25", doradzono mi 27" UHD więc taki nabyłem. Na kalibracji się nie znam, ale na tyle ile zrozumiałem różne wypowiedzi w tym wątku i na podstawie wydruku z Konicy-Minolty dla mojego monitora stwierdzam, że na moje potrzeby nie trzeba nic z nim raczej robić.
A jak sprzedaje? Jest naganiaczem jakiejś firmy?
Tom01 pisze: ↑10 stycznia 2022, 17:03 - pn
Skoro wziął Pan ten fragment z innego posta, z pewnością zauważył Pan, że pokazywałem również egzemplarze niemal idealne. Dziwi Pana rozrzut? Proszę, oto jest cały raport. Nie jestem na milion procent pewny czy to ten egzemplarz, czy łudząco podobny, ale nie chce mi się dla Pana absurdalnych zarzutów przeglądać setki skanów:
Zrzut_2022-01-10_17-01-13.png
Pański też nie jest idealny. Prawie idealny jest na przykład ten:
Zrzut_2022-01-10_17-14-56.png
Ma Pan rację, wydaje się Panu, bo różnica ceny nie jest za kalibrację. Kalibracja tak naprawdę jest najmniej istotną różnicą.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość