Dziękuję za odpowiedź. Poniekąd wynika z tego, że testy na prad.de nie są mocno wiarygodne
Aktualnie w sklepie dla idiotów można kupić eizo w lepszej cenie niż normalna. A ze warunki ewentualnego zwrotu są podobne (14 dni na testowanie) to pewnie się skuszę...
Eizo FS2333 i Nec EA234Wmi
- Tom01
- Kontakt:
To akurat nie jest nic dziwnego. U nas się już tak jakoś przyjęło, że jak coś jest w pogańskim języku to na pewno wartościowe.cosmos pisze:Poniekąd wynika z tego, że testy na prad.de nie są mocno wiarygodne
Ile za nie chcą?cosmos pisze:Aktualnie w sklepie dla idiotów można kupić eizo w lepszej cenie niż normalna.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
Za EV2336 liczą sobie 1260zł, FS2333 jest o ok 100zł tańszy
O kurcze, nie zwóciłem uwagi na jedną rzecz - czas reakcji w tym EV. 16ms to trochę sporo na dzisiejsze czasy Ale zobaczymy, może nie będzie źle (tak wiem, przy statycznych zdjęciach nie ma to znaczenia )
Panie Tomaszu, jeszcze pytanie. W zasadzie monitor wybiorę z tych dwóch wyżej (FS2333 lub EV2336), ale proszę powiedzieć - czy FS2331 na CCFL nie będzie lepszy do zdjęć ze względu na genialną wartość kontrastu? Bo na pewno lepiej się będzie przed nim siedziało wieczorami Oczywiście pomijając kwestie braku regulowanej stopki i niskiego czasu reakcji matrycy...
Czy eizo dostarcza profil icc do FS2333/EV2336 - wiem ,niewiele to zmienia, ale kalibrację przeprowadzę dopiero jakiś czas po zakupie... Pytam, bo w bazie profili nie widzę...
O kurcze, nie zwóciłem uwagi na jedną rzecz - czas reakcji w tym EV. 16ms to trochę sporo na dzisiejsze czasy Ale zobaczymy, może nie będzie źle (tak wiem, przy statycznych zdjęciach nie ma to znaczenia )
Panie Tomaszu, jeszcze pytanie. W zasadzie monitor wybiorę z tych dwóch wyżej (FS2333 lub EV2336), ale proszę powiedzieć - czy FS2331 na CCFL nie będzie lepszy do zdjęć ze względu na genialną wartość kontrastu? Bo na pewno lepiej się będzie przed nim siedziało wieczorami Oczywiście pomijając kwestie braku regulowanej stopki i niskiego czasu reakcji matrycy...
Czy eizo dostarcza profil icc do FS2333/EV2336 - wiem ,niewiele to zmienia, ale kalibrację przeprowadzę dopiero jakiś czas po zakupie... Pytam, bo w bazie profili nie widzę...
- Tom01
- Kontakt:
Podejrzanie niska cena. Z jakiegoś powodu wyprzedają. Proponuję sprawdzić czy nowe, fabrycznie zapakowane i czy mają polską gwarancję Alstora na papierze.
Czas reakcji nie ma bezpośredniego wpływu na smużenie. 16ms to bardzo szybki obraz jeśli to prawdziwa wartość. Poniżej 25ms nie widać smużenia, ale sęk w tym, że tak naprawdę ekrany mają czasy reakcji nawet do 80ms. Nawet jeśli na ulotce stoi 10-15x mniej.
PVA wieczorami ma dużo lepszą czerń niż IPS, ale FS2331 mocno smuży. To problem dopalacza. Smuży nawet mocniej niż wcale nie dedykowane do grania inne modele na PVA.
Czas reakcji nie ma bezpośredniego wpływu na smużenie. 16ms to bardzo szybki obraz jeśli to prawdziwa wartość. Poniżej 25ms nie widać smużenia, ale sęk w tym, że tak naprawdę ekrany mają czasy reakcji nawet do 80ms. Nawet jeśli na ulotce stoi 10-15x mniej.
PVA wieczorami ma dużo lepszą czerń niż IPS, ale FS2331 mocno smuży. To problem dopalacza. Smuży nawet mocniej niż wcale nie dedykowane do grania inne modele na PVA.
Tom01
monitory.mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
Aktualnie mają rabat 10% na różny asortyment, nie tylko Eizo. Ale rozumiem i bardzo dziękuję za pomoc. W przypadku ewentualnych pytań zwrócę się do Pana na forum.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Wróć do „Zastosowania amatorskie”