Ehhh.. żeby Pan wiedział ileż godzin spędziłam nad penetracją przepaścistego internetu w poszukiwaniu monitora. Ale im więcej czytałam, tym mniej wiedziałam - długo by opowiadać. Niemniej jednak ciesze sie, że w końcu trafiłam na forum, gdzie mogę uzyskać konkretne informacje.Tom01 pisze: Zna Pani powiedzenie, że lepsze jest wrogiem dobrego?
Jeśli ma Pani ochotę proszę dokładniej opisać swoją pracę, może z przykładami. Będzie mi łatwiej doradzić na ile warto zarzynać portfel. Bo prawda jest taka, że czasami porządny amatorski monitor jest nawet na wyrost, a czasami dopiero sprzęty za 5 kawałków dają ledwo akceptowalny obraz.
To może przejde do konkretów - moja praca: projekty folderów, ulotek, wizytówek (Corel) itp., które są drukowane na drukarkach do formatu A3, tworzenie layoutów stron internetowych; obsługa edytorów tekstu - czasami bardzo duzo piszę i lubię gdy litery mają czarny kolor a nie czerwono-zielono-granatowy, co powoduje ich minimalną czytelność; szperanie w internecie do upadłego
moje hobby - fotografia a co za tym idzie obróbka zdjęć w PS, które później idą do labu.
Musze przyznać, że mam "świra" na punkcie kolorów, przeszkadza mi też mocne świecenie monitora - można by rzec kobieta wampir.
Jeśli tyle informacji Panu wystarczy, będę wdzięczna za podpowiedź, bo sama to już raczej niczego mądrego nie wymyślę