Monitor dla fotografa
- NocnyJastrzab
O tak, zapowiada się bardzo ciekawie. Premiera chyba nawet szybciej, a cena zbliżona do PA272W.
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
Dokładnie takNocnyJastrzab pisze: ↑02 marca 2018, 19:09 - ptO tak, zapowiada się bardzo ciekawie. Premiera chyba nawet szybciej, a cena zbliżona do PA272W.
Panowie, dziękuję za pomoc w wyborze monitora. Monitor stoi skalibrowany, i cóż... trzeba działać. Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
NEC PA272W CANON 5D MARK III I MARK IV, Sigma S 70-200 mm f/2.8 DG OS HSM, Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM
Witam ponownie,
nie zakładałem nowego wątku, żeby nie robić zbędnego bałaganu. Od 3 lat mam monitor NEC PA272W. Zdecydowałem się wtedy na niego dzięki ludziom z tego forum, i jestem bardzo zadowolony z możliwości jakie daje ten sprzęt. Wszystko byłoby pięknie gdyby nie to, że w lewym dolnym rogu monitor zaczął "matowieć". Myślałem, że to nalot, że jakiś kurz, ale nie, to jest jakby pod spodem i to się powiększa i zmierza do centrum moniotra. Jeszcze nie wpływa to mocno na pracę, ale w końcu nie da się pracować na tym. Czy ktoś orientuje się co to może być? Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.
nie zakładałem nowego wątku, żeby nie robić zbędnego bałaganu. Od 3 lat mam monitor NEC PA272W. Zdecydowałem się wtedy na niego dzięki ludziom z tego forum, i jestem bardzo zadowolony z możliwości jakie daje ten sprzęt. Wszystko byłoby pięknie gdyby nie to, że w lewym dolnym rogu monitor zaczął "matowieć". Myślałem, że to nalot, że jakiś kurz, ale nie, to jest jakby pod spodem i to się powiększa i zmierza do centrum moniotra. Jeszcze nie wpływa to mocno na pracę, ale w końcu nie da się pracować na tym. Czy ktoś orientuje się co to może być? Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.
NEC PA272W CANON 5D MARK III I MARK IV, Sigma S 70-200 mm f/2.8 DG OS HSM, Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM
- NocnyJastrzab
Bez dobrego zdjęcia nikt nie będzie wróżył. Warto też skonsultować się z serwisem.
Dzięki za odpowiedź. Postaram się podesłać zdjęcia w weekend, jeśli uda mi się wrócić, bo ciągle jestem w trasie z lapem, a monitor w biurze. Powiem tyle, że to "zmatowienie" jest widoczne głównie gdy wyświetlam np. jasne zdjęcia, albo odpalę przeglądarkę. Zawsze w tym samym miejscu, co jakis czas dochodzą następne obszary. Dodam, że monitor znajduje się koło kaloryfera, z tyłu są głośniki i subufer. Nie puszczam głośno muzyki, chyba że poleci Black Sabbath
- NocnyJastrzab
Zdaje się, że monitor nie powinien stać w pobliżu źródeł ciepła..
Wróć do „Zastosowania zawodowe”