Przejrzałem wczoraj dostępne monitory przy nowych parametrach (odpuszczenie herców) i o dziwo znalazłem wiele matryc VA (czerń nie daje mi spokoju) o rozmiarze 31,5 cala. Zakładam w tej chwili że ten omawiany Acer jest jakimś tam wzorem , więc czy wśród dostępnych na rynku monitorów VA o tym rozmiarze znajdzie się coś moze troche słabszej jakosci, ale z lepsza czernią.
No i jeszcze jeden temat Philips Momentum 43 cale 4K - nigdy nie chciałem by używać czegos o rozmiarach telewizora jako monitora, ale jeśli nie nadużywam cierpliwości to ciekaw jestem opinii
Prośba o dopasowanie monitora do wymagań
- Czornyj
- Kontakt:
Naprawdę dobra czerń jest w monitorach IPS z dobrym OCF, a najlepiej jeszcze z FALD tylko to nie są tanie rzeczy.
Jeśli chcesz coś taniego rozmiarów telewizora z dobrą czernią - kup telewizor
Re: Prośba o dopasowanie monitora do wymagań
32” xVA ma wprawdzie relatywnie kiepską czerń, za to całą resztę naprawdę beznadziejnązenek111 pisze: ↑03 stycznia 2020, 08:11 - ptPrzejrzałem wczoraj dostępne monitory przy nowych parametrach (odpuszczenie herców) i o dziwo znalazłem wiele matryc VA (czerń nie daje mi spokoju) o rozmiarze 31,5 cala. Zakładam w tej chwili że ten omawiany Acer jest jakimś tam wzorem , więc czy wśród dostępnych na rynku monitorów VA o tym rozmiarze znajdzie się coś moze troche słabszej jakosci, ale z lepsza czernią.
No i jeszcze jeden temat Philips Momentum 43 cale 4K - nigdy nie chciałem by używać czegos o rozmiarach telewizora jako monitora, ale jeśli nie nadużywam cierpliwości to ciekaw jestem opinii
Naprawdę dobra czerń jest w monitorach IPS z dobrym OCF, a najlepiej jeszcze z FALD tylko to nie są tanie rzeczy.
Jeśli chcesz coś taniego rozmiarów telewizora z dobrą czernią - kup telewizor
Wróć do „Zastosowania amatorskie”