egalitarny UHD :)
Moderator: Informator
- Czornyj
- Kontakt:
Napisałem 12, bo z tak dobrą liniowością spotykałem się w monitorach z conajmniej 12-o bitowym LUT oraz w Reference 21 z podświetleniem RGB o regulowanym balansie. Tutaj najprawdopodobniej mamy elektronikę zbliżoną do serii PA, bo doszły mnie słuchy że NEC będzie w ramach oszczędności pakował ją do wszystkiego (tak jest już np. w PublicDisplayach).
Na pewno jest to niezmiernie ciekawa propozycja, a jeśli cena będzie się zgadzać to problem będzie już ew. tylko z dostępnością
Na pewno jest to niezmiernie ciekawa propozycja, a jeśli cena będzie się zgadzać to problem będzie już ew. tylko z dostępnością
@Czornyj, to jak ten test wyszedł? Bo nic nie napisałeśCzornyj pisze:Będzie dziś testowany pod kątem "przyjazności dla astygmatyków" - mój kolega ma hiperastygmatyzm, jakieś wściekle drogie okulary i efekt jest taki, że na monitorach GBr LED atakują go smoki, po 15 minutach pracy zaczyna rzygać. Efekt jest taki, że od pewnego czasu nie może sobie kupić monitora - na rynku nie było nic normalnogamutowego w 27" sensownej jakości (facet robi fotografię modową)...
- Czornyj
- Kontakt:
A wiesz może kiedy ten monitor pojawi się w końcu u nas na rynku? Niby miał już być, a ciągle nic...Czornyj pisze:Bo kumpel jednak się nie pojawił
- Czornyj
- Kontakt:
Pan Google pokazuje cenę w przedziale 950-1000 euro... i teoretycznie od 3 sierpnia powinien być dostępny.
-
cz
Euro czy US,ja przestaję się już łudzić,że cena będzie akceptowalna dla przeciętnego nabywcy.shadar pisze:Pan Google pokazuje cenę w przedziale 950-1000 euro...
Napisałem jakiś czas temu zapytanie o dostępność tego monitora do oddziału w Krakowie, niestety odpowiedź nie jest satysfakcjonująca:
"Niestety, wprowadzenie tego produktu do portfolio NEC zostało przesunięte na koniec roku 2015 (listopad/grudzień)."
"Niestety, wprowadzenie tego produktu do portfolio NEC zostało przesunięte na koniec roku 2015 (listopad/grudzień)."
- Czornyj
- Kontakt:
- Czornyj
- Kontakt:
Dziś udało się wreszcie przeprowadzić testy na znajomym Arcyastygmatyku, z których EA275UHD wyszedł z tarczą - kombinacja podświetlenia Brg LED z małą plamką robi robotę . Niniejszy ogłaszam zatem, że jest to monitor "Przyjazny Astygmatykom"
Monitor będzie dostępny jeszcze we wrześniu, dalsze informacje (mam nadzieję pozytywne) niebawem
Monitor będzie dostępny jeszcze we wrześniu, dalsze informacje (mam nadzieję pozytywne) niebawem
Wrzesień się kończy, jesień nadchodzi, czas zamykać kwartał czy coś wiadomo więcej? Termin ulegnie zmianie?Czornyj pisze: Monitor będzie dostępny jeszcze we wrześniu (...)
Podłączam się do pytania - czy EA275UHD jest już dostępny? Ewentualnie kiedy będzie?
- Czornyj
- Kontakt:
Teoretycznie jest dostępny, tylko praktycznie nie jest. Z początkiem przyszłego tygodnia powinny być jakieś konkrety.
http://www.nec-display-solutions.com/p/ ... ml?cat=LCD
No i pojawł się. Tutaj ceny netto, to mniej więcej brutto na wolnym rynku.
No i pojawł się. Tutaj ceny netto, to mniej więcej brutto na wolnym rynku.
EA275UHD tańszy o prawie 1000 zł od EA244UHD?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Czornyj
- Kontakt:
Przy dobrym wietrze nawet więcej niż 1000PLN
EA275UHD ma podświetlenie białoledowe Brg-LED (niebieska dioda z czerwonym i zielonym luminoforem dające 100% pokrycie sRGB.
EA244UHD ma podświetlenie GBr-LED (niebieska i zielona dioda z czerwonym luminoforem) dające szerszy gamut - 99% pokrycia Adobe RGB, oraz DUC (Digital Uniformity Compensation) czyli elektroniczną kompensację równomierności podświetlenia, stąd wyższa cena.
EA275UHD ma podświetlenie białoledowe Brg-LED (niebieska dioda z czerwonym i zielonym luminoforem dające 100% pokrycie sRGB.
EA244UHD ma podświetlenie GBr-LED (niebieska i zielona dioda z czerwonym luminoforem) dające szerszy gamut - 99% pokrycia Adobe RGB, oraz DUC (Digital Uniformity Compensation) czyli elektroniczną kompensację równomierności podświetlenia, stąd wyższa cena.
Można oba modele sprawdzić naocznie w Katowicach?
Wysłane za pomocą Tapatalk
Wysłane za pomocą Tapatalk
Niestety tanie to to na razie nie będzie. 5 koła za przeciętny 27-calowy monitor z przeciętnym podświetleniem, bez stabilizacji i wyrównywania to zdecydowanie za duży podatek od nowości (czyt. rozdzielczości). Mz. lepiej spokojnie poczekać, nawet i 2 lata. - 3000 do Egalitarności.