Jasne. A wszystko pozostałe o czym napisałem to z kolei wina Apple

Jasne. A wszystko pozostałe o czym napisałem to z kolei wina Apple
Wszystko pozostałe działa pod Windows i działało na wcześniejszych Macach - nie trzeba być Sherlockiem by wyciągnąć proste wnioski.
Tu jest raczej problem z M1, a do niego jest dostęp dopiero od listopada, więc realnie było 3 miesiące na ten zabiegMurmichal pisze: ↑25 lutego 2021, 20:31 - czwApple nie będzie przecież tworzyć sprzętu pod aplikacje zewnętrznych firm. Wszyscy wiedzieli o nowych procesorach, Apple nie wyskoczyło z tym nagle. Nowa architektura wymaga nowego kodu aplikacji jeśli ma działać natywnie. Od czerwca zeszłego roku dostępny był Transition Kit (Mac Mini na ARM) dla developerów. Może NEC i Eizo uznało, że nie będą się bawić i liczyli na to, że dotychczasowa aplikacja będzie działać pod Rosettą. Jest to dosyć zaskakujące, biorąc pod uwagę liczbę użytkowników sprzętu Apple w branży foto/video.
Cytując NEC:Murmichal pisze: ↑25 lutego 2021, 20:31 - czwApple nie będzie przecież tworzyć sprzętu pod aplikacje zewnętrznych firm. Wszyscy wiedzieli o nowych procesorach, Apple nie wyskoczyło z tym nagle. Nowa architektura wymaga nowego kodu aplikacji jeśli ma działać natywnie. Od czerwca zeszłego roku dostępny był Transition Kit (Mac Mini na ARM) dla developerów. Może NEC i Eizo uznało, że nie będą się bawić i liczyli na to, że dotychczasowa aplikacja będzie działać pod Rosettą. Jest to dosyć zaskakujące, biorąc pod uwagę liczbę użytkowników sprzętu Apple w branży foto/video.
Coraz badziej mniemacOS wkurza, ale jescze masa krytyczna nie została przekroczona. Czasem jak mam dość, to idę sobie coś porobić parę minut na Windowsie i wtedy okazuje się, że jescze wiele mogę wybaczyć jednak. Zbiera się, ale o przesiadce na razie nie ma mowyNocnyJastrzab pisze: ↑25 lutego 2021, 21:56 - czwA daj spokój z tymi kablami. To co na Windzie działa bez problemu na Macu w kratkę, zależnie od modelu komputera i systemu.
Wróć do „Dobór monitora, akcesoria, ustawienia”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości