EIZO EV2785 - niechlujne wykonanie
Regulamin forum
Działy firmowe są dedykowane konkretnym firmom. Pytania można zadawać tak, jakby kierowali je Państwo bezpośrednio do fabryki lub przedstawicielstwa. Wszelkie publikowane informacje są potwierdzone u źródła lub w serwisie fabrycznym. Użytkownicy z oznaczeniem marki w nazwie "rangi" są pracownikami firm związanych z producentem i je reprezentują.
Działy firmowe są dedykowane konkretnym firmom. Pytania można zadawać tak, jakby kierowali je Państwo bezpośrednio do fabryki lub przedstawicielstwa. Wszelkie publikowane informacje są potwierdzone u źródła lub w serwisie fabrycznym. Użytkownicy z oznaczeniem marki w nazwie "rangi" są pracownikami firm związanych z producentem i je reprezentują.
- Tom01
- Kontakt:
Wobec tego stawiam na przyczynę w kalibratorze. Ewentualnie proponuję ustawić w Spectraview II maksymalną ilość progów kontrolnych (52). Proszę wstawić zrzut z zakładki "Color tracking" oraz krzywą korekcji.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Problem rozwiązany, zrobiłem kalibrację na 52 pomiary i OK. Jednocześnie wczytałem starą kalibrację robioną ponad pół roku temu - też OK.
A krzywa korekcji tej „wadliwej” kalibracji na samym dole ma jakieś dziwne załamanie - takze ewidentnie coś poszło nie tak. Teraz jest dobrze to najważniejsze, szczerze mówiąc - wolę nie wnikać co wcześniej mogłem zepsuć. Już nie śmiecę tego wątku, w każdym razie dzięki za radę.
A krzywa korekcji tej „wadliwej” kalibracji na samym dole ma jakieś dziwne załamanie - takze ewidentnie coś poszło nie tak. Teraz jest dobrze to najważniejsze, szczerze mówiąc - wolę nie wnikać co wcześniej mogłem zepsuć. Już nie śmiecę tego wątku, w każdym razie dzięki za radę.
Wróć do „Dział wsparcia technicznego”