Wiele opinii na ten temat jest wyrażana przez osoby z tego forum, które jest, jakby nie patrzeć, bardzo specyficzne. Są tu maniacy, dla których faktycznie fhd to historia i muzeum ( mam takie samo zdanie

Z całą pewnością. Niemniej jednak już bym powoli przygotowywał miejsce w muzeum na 4K. To jest przyszłość:raptor88 pisze:Jeszcze sporo czasu minie, zanim "fulhadeki" będziemy odnosić do muzeum...
Czyli, że nie będzie mrugać poniżej 20%, jak z 6 na końcueizo.com pisze:flicker-free viewing at all brightness levels
6Kraptor88 pisze:5k - 27".
http://www.cnet.com/news/lg-pushes-4k-o ... v-concept/PCFormat pisze:W ramach dodatkowej niespodzianki na IFA LG zaprezentuje swój pierwszy telewizor 8K (7680 x 4320) - 98-calowe urządzenie, które może poszczycić się 16-krotnie wyższą rozdzielczością niż telewizory Full HD oraz 4-krotnie wyższą rozdzielczością niż tradycyjne telewizory 4K.
Ale on taki jest. Żadna ściema.Filip pisze:W kwestii kontrastu LG powiedziało ostatnie słowo - „nieskończony kontrast”
Nie. Wystarczy skończona jasność i nieskończona czerń.Filip pisze:Proszę cię... To by musiało oznaczać nieskończoną jasność i czerń ciemnej dziury. I nie mam na myśli tzw. dupy rdzennego Afrykanina.
Filip ma rację. Nieskończona czerń musiałaby oznaczać efekt czarnej dziury czyli wciąganie światła z otoczenia do środka.max pisze:Nie. Wystarczy skończona jasność i nieskończona czerń.Filip pisze:Proszę cię... To by musiało oznaczać nieskończoną jasność i czerń ciemnej dziury. I nie mam na myśli tzw. dupy rdzennego Afrykanina.
Subiektywna, widzialna, różnica między nieskończonością i 100.000:1 jest żadna.
Wcale nie. Wystarczy, że czerń dąży do 0, wówczas kontrast=biel/czerń -> ∞OWM pisze:Filip ma rację. Nieskończona czerń musiałaby oznaczać efekt czarnej dziury czyli wciąganie światła z otoczenia do środka.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości