Monitor 24' 16/10 | Samsung SyncMaster 245T ?

Ogólne pytania i dyskusje dotyczące monitorów do celów uniwersalnych.
Szuta

Monitor 24' 16/10 | Samsung SyncMaster 245T ?

10 września 2013, 11:33 - wt

Witam wszystkich serdecznie, od dłuższego czasu zbieram się do zakupu monitora, a niniejsze forum odwiedziłem już tysiąc razy.

Nigdzie jednak nie widziałem jakieś jednoznacznej opinii na temat monitorów Samsung SyncMaster 245T które na alledrogo są sprzedawane w ilościach hurtowych po niepokojąco niskich cenach. ;) Jak to jest z tymi monitorami? Niby stare, ale recenzje sprzed lat mówią, że to świetny sprzęt. Czy przez te lata coś się zmieniło? (strasznie mnie kusi, bo połowa budżetu to dobra oszczędność)

Na monitor chciałem przeznaczyć max 1100 zł - nie stać mnie na super wypasy, ale za wszelką cenę chcę uniknąć współczesnych badziewi TN przy których telewizor mojej babci wygląda bardziej profesjonalnie. :< Chwilę byłem napalony na jakiegoś IPSa ale widząc, że w tym segmencie cenowym ten rodzaj matrycy wcale nie powala to już sam nie wiem co robić. Jeśli ten Samsung odpada to powiedzcie mi proszę, czy brać Dell U2412M czy dać sobie spokój na rok/półtora.

Wszędzie ludziska piszą co innego, pan w sklepie chciał mi na przykład sprzedać LG IPS277L, miło z jego strony, ale ja siedzę niecały metr od ekranu, a przy takim rozmiarze to plamka jest pewnie ogromna...

"Zobacz sam w sklepie" odpada niestety, u mnie w mieście nie ma porządnego sklepu tego typu, na półkach same monitoro/telewizory TN.

Reasumując:
Jak mam bardzo mało kasy, to kupować Samsung SyncMaster 245T na alledrogo albo inny sprzęt poleasingowy?
Awatar użytkownika
Tom01
Kontakt:

Re: Monitor 24' 16/10 | Samsung SyncMaster 245T ?

10 września 2013, 13:51 - wt

Proponuję dozbierać 400 i nabyć NEC EA244WMi. To jedyna sensowna alternatywa nie zbliżająca się do 2 tys za 24". Jeśli budżet jest nie do ruszenia, proponuję zredukować wymagania do 23".
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!

monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej

Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl

Wróć do „Monitory różne”