Wiem, że już były wątki na temat wyboru pomiędzy tymi dwoma modelami na forum, aczkolwiek nadal nie wyciągnąłem z nich konstruktywnego wniosku, więc może jednak ktoś używa któregoś i będzie mi mógł doradzić na podstawie własnych doświadczeń

Jeszcze niedawno standardem były tradycyjne fotoalbumy wyklejane odbitkami 15x21(23), obecnie standardem stają się fotoksiążki 30x30cm, gdzie najwygodniej pracuje się nad całą rozkładówką 30x60cm - i do tego lilipuci CG223 nadaje się mocno-pół-średnio, minimum socjalne do wygodnej pracy to 27", optimum zapewniające podgląd 1:1 to 30"Tom01 pisze:Nie, z SX nie jest absolutnie źle, ale w CG jest lepiej o klasę. Nie ma w ogóle co go porównywać do 6 bitowych P232W/P242W/SV232W/SV242W czy nawet do CS230. Sprzętowa kalibracja pełnym ColorNavigatorem to sama przyjemność. Monitor można dostroić do swojego światła niemal perfekcyjnie. Jak Pan raz spróbuje CG nie będzie Pan nigdy myślał o niczym innym. Rozdzielczość jest typowa dla 22-ki, jeszcze niedwno wszystkie taką miały. Pozwala na pracę spokojnie ze zdjęciami 13x18 i 15x21 w powiększeniu 1:1 + narzędzia lub 20x30 w trybie pełnoekrnowym. Żadnego dramatu nie ma.
PVA ma poważną zaletę w postaci potężnej dynamiki i braku srebrzenia IPSowego. Fakt, rozjaśnia detale w cieniach, ale przy kątach 45st i więcej. IPS przy takich samych kątach rozjaśnia się cały, więc jakby nie patrzeć d*** z tyłu. Jedynym monitorem na rynku który łączy zalety PVA i IPS jest CX240 i jego odmiana high-endowa CG246.
...i to jest słuszna koncepcja. Parafrazując Clintona - It's resolution, stupid! Jeśli nie ma powietrza na dobre 2560x1440px, to lepiej brać znośne 1920x1200 niż nieco lepsze 1680x1050px.Mruk pisze:Ze względów rozdzielczościowych głównie skłaniam się do SX2262.
Wg mnie życie zaczyna się po trzydziestce, a najlepiej po dwóch:Mruk pisze:żeby ktoś potwierdził, że po podłączeniu nie odczuję, że zmarnowałem sobie tym zakupem życie
DWIE???!!!!rad500 pisze:W pracy mam LG W2242S (taki nam kupili...), jest to 22" w 1680x1050, ale wiadomo ten SX to ze 2 klasy wyżej.
Wróć do „Zastosowania zawodowe”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości