witam!
Na forum znalazłem wątek odnośnie polecanych kalibratorów.
Jednocześnie w sieci natknąłem się na takie coś i1 Display LT. Jaka jest różnica pomiędzy nim a i1 Display Pro? papiery przejrzałem, chodzi mi raczej o różnice w otrzymywanych wynikach.
czy różnica wynika z softu czy sam czujnik też posiada różne właściwości?
Różnica i1 Display LT i i1 Display Pro
- Czornyj
- Kontakt:
To samo co i1Display 2 tylko z okrojonym oprogramowaniem. Dolne rejestry nędzy, od i1Display Pro dzielą go lata świetlne.
czyli wniskuje że różnica w cenie pomiędzy wersją PRO nie rekompensuje jakości. dziękiCzornyj pisze:To samo co i1Display 2 tylko z okrojonym oprogramowaniem. Dolne rejestry nędzy, od i1Display Pro dzielą go lata świetlne.
- Tom01
- Kontakt:
Rekompensuje w ogromnym stopniu. I1 Display Pro jest bardzo sensownym nabytkiem a I1 Display LT bezsensownym.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Mialem i1 Display 2 a teraz mam i1 Display Pro. Po paru latach Display 2 zaczal niestety niepoprawnie kalibrowac, wyniki byly zupelnie bledne, prawdopodobnie cos sie stalo z czujnikami po uplywie czasu.
Gdy otwarlem opakowanie z i1 Display Pro, bylem zaskoczony jak male to urzadzenie jest. Wszedzie na zdjeciach wydaje sie ze to bedzie wielkosci sporej myszki do komputera.
Gdy otwarlem opakowanie z i1 Display Pro, bylem zaskoczony jak male to urzadzenie jest. Wszedzie na zdjeciach wydaje sie ze to bedzie wielkosci sporej myszki do komputera.
Wróć do „Kalibracja monitorów”