Witam.
Szukam monitora do użytku domowego. Trochę amatorsko Photoshop, poza tym przeglądanie www i czasem gry.
Budżet niestety nieduży, najlepiej do 1000zł, ale może uda się trochę dołożyć.
Sporo czytałem na forum i pojawiły się pytania.
czy monitory E243WMi a EA243WMi różnią się od siebie czymś znaczącym pod kątem wyświetlanego obrazu?
wg specyfikacji producenta parametry są takie same.
Różnią się funkcjami których nie bardzo rozumiem i jedną literką w nazwie .
ten drugi jest w liście polecanych z tego forum, a nigdzie go nie mogę znaleźć w sprzedaży.
Jest tylko mniejszy EA234WMi, ale też nie wiem czym się różni poza wielkością.
Czy może ktoś wie, albo podpowie co znaczą te cyfry i litery w nazwie monitorów NEC, bo na pewno coś znaczą :-]
pozdrawiam.
monitor do użytku domowego - E243WMi a EA243WMi
- Tom01
- Kontakt:
Re: monitor do użytku domowego - E243WMi a EA243WMi
EA243WMi został już wycofany i zastąpiony modelem EA244WMI. E243WMi nie widziałem na oczy, trudno coś powiedzieć. Generalnie E to najprostsza linia, część modeli ma nawet panele TN.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
Witam.
A czy EA224WMi i EA234WMi różnią się tylko wielkością (jeśli chodzi o jakość obrazu).
Bo w przedziale około 1000zł chyba nic ciekawszego niż EA234WMi nie dostanę, zgadza się?
I jeszcze zastanawiam się nad używanym NEC PA231W Multisync, mogę dostać za 1400zł, ale to trochę przekracza mój budżet :/ i jest używany, więc ryzyko istnieje.
pozdrawiam.
ps. jeszcze jedno. czytałem gdzieś żeby kupować NEC'a ze wstępną kalibracją, czy jakoś tak. za to się dopłaca? czy zamawiając np w komputronik mogę od nich czegoś takiego zażądać?
A czy EA224WMi i EA234WMi różnią się tylko wielkością (jeśli chodzi o jakość obrazu).
Bo w przedziale około 1000zł chyba nic ciekawszego niż EA234WMi nie dostanę, zgadza się?
I jeszcze zastanawiam się nad używanym NEC PA231W Multisync, mogę dostać za 1400zł, ale to trochę przekracza mój budżet :/ i jest używany, więc ryzyko istnieje.
pozdrawiam.
ps. jeszcze jedno. czytałem gdzieś żeby kupować NEC'a ze wstępną kalibracją, czy jakoś tak. za to się dopłaca? czy zamawiając np w komputronik mogę od nich czegoś takiego zażądać?
Jestem posiadaczem EA244WMi od 2 miesiecy, wczesniej pare lat uzywalem laptopowych matryc full hd, 17 cali asusa i 18,4 cala w Alienie. Jakość w NECu jest nieporównywalnie wieksza, nie mam porownania z jeszcze drozszymi modelami ale z mojego jestem cholernie zadowolony. Ja za swój dalem kolo 1400 . Gra sie bardzo komfortowo, matryca moim zdaniem jest cudna. Niczego jej nie brak, z tym ze nie jestem grafikiem wiec ci nie powiem czy czegos ma mniej czy wiecej od innych monitorów .
- Tom01
- Kontakt:
EA224WMi i EA234WMi różnią się tylko wielkością. Za około 1 tys zł faktycznie nic ciekawszego się nie kupi. Kalibrację trzeba zlecić w firmie która ma na ten temat pojęcie, nie pierwszej lepszej.
Tom01
monitory.mastiff.pl
monitory.mastiff.pl