jest to mój pierwszy post na tym forum choć czytuję je od ponad 2 miesięcy.
Zajmuję się projektowaniem stron internetowych, oraz fotografią.
Jakiś czas temu postanowiłem sukcesywnie inwestować w sprzęt na którym pracuję i tak 2 lata temu uruchomiłem leasing na sprzęt fotograficzny, który właśnie mi się kończy postanowiłem więc teraz zainwestować przede wszystkim w 2 monitory 27" oraz dodatkowo w jeszcze jedną puszkę może obiektyw i może drukarkę. I tutaj zaczynają się moje wątpliwości, które mam nadzieję pomożecie mi rozwiać

więc do rzeczy.
- Monitory:
Obecnie pracuję na 2 monitorach 24" LG W2453TQ i nie wyobrażam sobie pracy już na jednym monitorze, na samym początku interesowania monitorami z tak zwanej półki pro

teraz moje pytanie do was weźcie pod uwagę to że pracuję teraz na monitorach TN z półki 500zł za sztukę,
1. Czy warto się przesiadać z tego co mam na cokolwiek z tej listy 3 monitorów?
2. Czy mam brać pod uwagę EV2736W? jeśli tak to różnica cenowa między tymi droższymi a EV będzie jeszcze bardziej miażdżąca.
3. Czy jeśli bym się zdecydował na te droższe modele to czy zauważalna będzie dla mnie różnica między CX271 i PA272W?
proszę spójrzcie przez mój pryzmat totalnego laika w tym zagadnieniu i od razu mówię nie mam szans zobaczenia i porównania monitorów na żywo, od mojego miejsca zamieszkania wszędzie daleko

- Aparat i obiektyw - tu jestem pewien więc pomocy nie potrzebuję.
- Drukarka
1.Zastanawiam się czy inwestować w drukarkę a jeśli tak to jaką, czy przesadą było by kupienie Epsona Stylus Pro 3880, czy może jednak się zastanawiać nad L800 lub R2000 a może odpuścić sobie w ogóle drukarkę i skupić się nad dobrym fotolabem?
2. Jak przedstawiają się koszty wydruku powiedzmy zdjęcia A4 w tych dwóch drukarkach?
biorąc pod uwagę wszystkie koszty każde zaoszczędzone pieniążki z różnic cenowych będą na wagę złota, ponieważ będą realnie przekładać się na koszt miesięczny raty leasingowej.
pozdrawiam serdecznie
Tomasz Karolski