BENQ SW2700PT

Monitory dla grafików i fotografów zawodowych, przygotowanie do druku, trudne dziedziny fotografii.
Pro+

BENQ SW2700PT

06 października 2015, 15:21 - wt

Szukam niedrogiego monitora do zastosowań graficznych. Czy warto zainteresować się monitorem BenQ SW2700PT? W sieci jest trochę informacji na ten temat. Zazwyczaj są pozytywne ale odnoszę wrażenie, że są opinie na zamówienie.
W podobnej cenie można mieć EIZO CS 240.

Co według was jest lepszym rozwiązaniem?
Awatar użytkownika
NocnyJastrzab

Re: BENQ SW2700PT

06 października 2015, 20:47 - wt

BENQ SW2700PT to model dość mocno napędzany marketingiem. I choć mimo ciekawych parametrów i ceny, to w linii Benq nie jest to monitor pozycjonowany jako graficzny (jak model PG).
Ciekawa opcja dla amatorów i dla tych, co nie potrzebują super precyzji. Czy ten czy Eizo to i tak wypada dokupić i1D Pro albo przynajmniej zlecić porządną kalibrację po zakupie.
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
Pro+

06 października 2015, 21:10 - wt

Dziękuję za odpowiedź. Takie miałem wrażenia ale zawsze dobrze się upewnić. Monitory to nie moja działka - zajmuję się czym innym ale chcę przyzwoity monitor do przygotowywania własnych materiałów reklamowych (banery, ulotki, foldery, itp).

Pozdrawiam
cz
czuk

06 października 2015, 21:49 - wt

Pro+ pisze:Dziękuję za odpowiedź. Takie miałem wrażenia ale zawsze dobrze się upewnić. Monitory to nie moja działka - zajmuję się czym innym ale chcę przyzwoity monitor do przygotowywania własnych materiałów reklamowych (banery, ulotki, foldery, itp).

Pozdrawiam
I tego się trzymaj .

Wróć do „Zastosowania zawodowe”