Poszukuję do swojej firmy monitora do gradingu kolorów. Mój budżet to około 3500zł brutto. Zdaję sobie sprawę z tego, że to nie jest duży budżet, ale też w swojej firmie nie wykonuję wysokobudżetowych produkcji. Po przejrzeniu kilkunastu forów mam spory mętlik w głowie, dlatego prosiłbym Was o zrozumienie co jest mi tak na prawdę potrzebne. Zdaję sobie sprawę, że monitory za dwa razy większe pieniądze będą na pewno dużo lepsze, ale no niestety budżet mam ograniczony. Z tego co przeczytałem to w tej cenie wybijają się dwa monitory: NEC 275WMi-CT oraz Eizo CS2420. Chciałbym się Was poradzić czy te monitory będą wystarczające do moich potrzeb tj. filmy do Internetu, głównie korporacyjne filmy reklamowe (prezentacje firm i ich produktów) i wesela. Raczej nie zapowiada się abym w najbliższej przyszłości robił rzeczy na poziomie telewizyjnym. Jeżeli nie te monitory, to może jakieś inne? Jeżeli będą nieznacznie droższe niż mój budżet to proszę o wskazanie wyraźnych przewag nad tymi, które ja wskazałem. Liczę na Państwa pomoc i merytoryczną dyskusję

P.S.
Filmuję 8 bitowymi bezlusterkowcami - A7S II oraz A6300.