Witam wszystkich,
Jest to mój pierwszy post na tym forum ale samo forum obce mi nie jest gdyż dzięki niemu to właśnie i długiemu studiowaniu wielu wpisów kupiłem swój pierwszy "poważny" monitor. Jak w tytule jest to wspomniany NECPA272W. Monitor mam już trochę i przyznam się że jeszcze nie skalibrowany, używany system Win10 i mam taki oto problem/nieproblem ale na pewno upierdliwą rzecz. Po zrealizowaniu postprodukcji fotografii w Photoshopie, jeśli minimalnie poddam zdjęcie wyostrzeniu to w przeglądarce Windowsa widzę pojawiające się nienaturalne wyostrzenia obrazu. Występują bardzo regularnie (jakby nałożyć plaster miodu z dużą przeźroczystością). W Photoshopie tego nie ma natomiast w przegladarce zawsze występuje. Co to jest i dlaczego? Monitor ustawiony jak "fabryka dała" .
TOMek
NEC PA272W - dziwne wyświetlanie po obróbce
- Tom01
- Kontakt:
Re: NEC PA272W - dziwne wyświetlanie po obróbce
Aplikacje systemowe Windows nie mają zarządzania barwą.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
A jakaś rada jak to ominąć/poprawić? Zmiana systemu nie wchodzi w grę ...
Choć jeśli chodzi o tę wypowiedź:
Choć także to występuje w przeglądarce Windowsa, (a na pewno w win7) zależy czy jest tryb pełnoekranowy, czy nie.
Tak, jest rada, nie używać przeglądarki Windowsa i najlepiej zapomnieć, że coś takiego w ogóle jest.
PS.
Choć jeśli chodzi o tę wypowiedź:
to nie wiem czy jest w pełni trafna, bo akurat co do innej kolorystyki autor posta nie zgłaszał zastrzeżeń.
Choć także to występuje w przeglądarce Windowsa, (a na pewno w win7) zależy czy jest tryb pełnoekranowy, czy nie.
Wróć do „Dział wsparcia technicznego”