Jako że jest to pierwszy mój monitor bardziej pro (następnym będzie prawdopodobnie PA, ale w sumie nie o tym mowa), to obchodzę się z nim trochę jak z jajkiem jeśli chodzi o grzebanie w ustawieniach, a w zasadzie jest parę kwestii które chciałbym doprecyzować u osób które lepiej się na tym znają

W plikach na USB ze SpectraView II jest folder ColorTuned, w którym widnieje kilka plików. Wiadomo - certyfikat kalibracji, zdjęcie porównawcze do otrzymanego identycznego wydruku, profil ICC, instrukcja i jeden plik tekstowy. Ów plik tekstowy opisuje tylko brightness 10% jako równe 80cd, czy to oznacza że jasność monitora po kalibracji jest optymalna na takiej dość niskiej wartości? Czy też mogę to sobie zindywidualizować, tzn podbić trochę? Nie chciałbym zepsuć wyniku kalibracji, choć fakt wydaje mi się że mogłoby być trochę chociaż jaśniej. To pierwsza rzecz o którą chciałem spytać.
Drugą jest kwestia dołączonego profilu ICC. Czy muszę poza instalowaniem (PPM > zainstaluj) i ustawieniem profilu w zarządzaniu kolorami systemu robić coś jeszcze? ((mówiąc o ustawieniu mam tu namyśli czynności z instrukcji, czyli wchodzę w zarządzanie kolorami, zakładkę "wszystkie profile", klikam "dodaj" wybieram profil EA po czym w zakładce "zaawansowane" w sekcji "profil urządzeń" wybieram mój profil ICC jako domyślny - system WIN10) Jeśli tak, to proszę powiedzcie co : )
Trzecie zaś pytanie - dopiero zapoznaję się z menu (nic nie zmieniałem poza chwilowo brightnessem, aczkolwiek wróciłem do tych 10%) EA217Q CT - czy jest w tym menu monitora coś jakieś opcje które powinny być zaznaczone takie a nie inne co musiałbym sprawdzić dla pewności? No i oczywiście ostatnia sprawa - czy w tym menu są jakieś opcje które mogę sobie ustawić indywidualnie a które nie wpłyną na zepsucie efektu kalibracji?
Same wrażenia podam może w temacie zbiorczym, lub też założę własny po kilku dniach gdy już się oswoję z nim