Witam,
Moje Eizo S1931już od paru lat pokryte jest pionowymi plamo/smugami widocznymi w zasadzie na całym ekranie i zdecydowanie najmocniej na pół tonach.
Niestety, przyzwyczajenie i opieszałość w rozwiązaniu tego problemu skutkowała przekroczeniem terminu pięcioletniej gwarancji (data zakupu 17.10.2006)
Moje pytanie brzmi, ile mniej więcej może kosztować wymiana tej matrycy?
Na darmową wymianę nie mogę już chyba liczyć :p
SN – 22484056
29479 H
pzdr.
Lentex
Eizo S1931 -plamy na matrycy
Regulamin forum
Działy firmowe są dedykowane konkretnym firmom. Pytania można zadawać tak, jakby kierowali je Państwo bezpośrednio do fabryki lub przedstawicielstwa. Wszelkie publikowane informacje są potwierdzone u źródła lub w serwisie fabrycznym. Użytkownicy z oznaczeniem marki w nazwie "rangi" są pracownikami firm związanych z producentem i je reprezentują.
Działy firmowe są dedykowane konkretnym firmom. Pytania można zadawać tak, jakby kierowali je Państwo bezpośrednio do fabryki lub przedstawicielstwa. Wszelkie publikowane informacje są potwierdzone u źródła lub w serwisie fabrycznym. Użytkownicy z oznaczeniem marki w nazwie "rangi" są pracownikami firm związanych z producentem i je reprezentują.
- Tom01
- Kontakt:
Witam
Takie plamy kwalifikowałyby prawdopodobnie matrycę do wymiany, ale po gwarancji jest to całkowicie nieopłacalna sprawa.
Takie plamy kwalifikowałyby prawdopodobnie matrycę do wymiany, ale po gwarancji jest to całkowicie nieopłacalna sprawa.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions