Dodatkowy monitor do EA27U
Witam , planuje zakupić dodatkowy monitor do Nec EA27U który polecono mi tutaj na forum i z którego jestem mega zadowolony ten monitor miał by być jako taki pomocniczy na którym były otwarty jakiś tekst , czy odtworzony jakiś poradnik , lub wyświetlona pomocnicza grafika podczas projektowania , czy poprostu służył by do wyszukiwania informacji , a całą pracę wykonowył bym na tym EA27u , I mam dylemat bo myślałem o jakimś monitorze 24cale 1920x1200 albo i nawet na testy kupiłem nec 244wmi na 250zl ale jak zobaczyłem że ma ponad 40k godzin pracy i potem ujawnił się problem ze po pewnym czasie się wyłączał przez 3 dni testów 4 razy się tak zdarzyło to oddałem, I też kusi bo jest fajna promocja NEC Ea27q ale to znowu chyba był by przerost formy nad treścią i jestem trochę wkrótce co wybrać;( może ktoś by coś doradził jeszcze;)
- Czornyj
- Kontakt:
EA231WU mam okazję kupić za 800zl i tak samo mam okazję kupić Ea245wmi około 3letni za 700zl
- Czornyj
- Kontakt:
EA231WU może fajnie się sprawdzić w pivocie przy pracy z tekstem
Za to jeśli stawiać poziomo, to 24 cale 16:10 całkiem spoczko się komponuje z 27 cali 16:9 - nie ma tego uskoku wysokości, także ja bym brał tego EA245 jeśli z pewnego źródła go masz.
Re: Dodatkowy monitor do EA27U
EA231WU moim zdaniem trochę jest za mały do EA271U, chyba, że ktoś specjalnie tak chce. Albo jak Czornyj pisał żeby dać w pion.
Za to jeśli stawiać poziomo, to 24 cale 16:10 całkiem spoczko się komponuje z 27 cali 16:9 - nie ma tego uskoku wysokości, także ja bym brał tego EA245 jeśli z pewnego źródła go masz.
- Tom01
- Kontakt:
Przy zestawianiu ekranów o różnej gęstości pikseli pojawia się irytujący problem zmiany wielkości okien, przy przenoszeniu z jednego na drugi.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions