Jakość wyświetlacza w nowych Macbookach Air

Monitory uniwersalne w dowolnie szerokim ujęciu oraz do zastosowań domowych.
wocek

Jakość wyświetlacza w nowych Macbookach Air

23 sierpnia 2024, 22:42 - pt

Co do tego, że nowe Macbooki Pro 14 i 16 świecą cudownie i referencyjnie nie mam wątpliwości.
Z tym że taki Mb Pro to bardzo droga zabawka, a używki z procesorami M1 Pro są mocno niepewne, bo mnóstwo w nich poleasingowych elektrośmieci, a ja nie lubię grzebać w śmietniku. Z nowszymi Airami z 16 GB RAM-u jest nieco lepiej, w kwestii sytuacji na rynku, ale nie wiem jak w nich z jakością wyświetlacza. Ktoś macał albo ma jakieś podejrzenia czy doświadczenia z Macbookami Air M2 albo M3?
SzymonBN

Re: Jakość wyświetlacza w nowych Macbookach Air

24 sierpnia 2024, 18:53 - sob

Na moje oko w obecnych wersjach Pro masz po prostu dużo większą swobodę i poczucie tego profesjonalizmu, bo masz tam tryby referencyjne i super tryb HDR DolbyVision jak w nowych iPhonach - to robi wrażenie, że kopara opada. Niemniej Air i tak są skalibrowane, tylko że masz jeden profil - bodaj ColorLCD czy coś w tym stylu. Nie wiem czy Ci to pomoże, ale ja do MacBooka Pro z… 2015 nie mam najmniejszych zastrzeżeń w temacie kolorów, więc zakładam, że w nowym Airze z eMką będzie jeszcze lepiej. Nie będzie tam trybów referencyjnych, ale jak na Apple przystało - wyświetlacz będzie super, z OCF. Nawet na podstawowym iPadzie zwykłej generacji 8 czy 9 bez żadnego dopisku zgodność jest zachowana i bym puścił amatorsko z niego coś do druku.

Na Twoim miejscu bym tak kolorów nie rozkminiał, bo te w każdym nowym Applu są pewnikiem, dla mnie problematyczna jest po prostu wielkość lapków, a raczej ich małość w porównaniu z pełnoprawnym monitorem 27 cali, to jest zupełnie inna bajka…
Awatar użytkownika
Czornyj
Kontakt:

Re: Jakość wyświetlacza w nowych Macbookach Air

24 sierpnia 2024, 21:53 - sob

Nowe 14 M1 Pro w podstawce można było ostatnio trafić za 5400 - Air M2/3 jest super, wyświetla poprawnie, ale nie ma startu do Retiny XDR i M1/M2 Pro - jak masz czas to ja bym polował, wyjdzie M4, będzie BF, na pewno coś ciekawego uda się ustrzelić ;)

Wróć do „Zastosowania amatorskie”