Witam wszystkich forumowiczów.
Mam pytanie techniczne odnośnie monitora HP zr24w. Mam okazję kupić od znajomego poleasingowy model. Chcę się dowiedzieć czy to możliwe że taki monitor może mieć 0h przepracowanych godzin? (w menu/information/backlight hours jest własnie 0). Czy też te ustawienia można jakoś zerować? Z góry dziękuję za pomoc.
HP zr24w backlight hours
Wszystko można. Jeśli to rzeczywiście znajomy, to zapytaj czy używał go od nowości, na jakich ustawieniach, ile godzin dziennie. Jeśli to znajomy znajomego, to już jest podejrzaneprzemekDTP pisze:Witam wszystkich forumowiczów.
Mam pytanie techniczne odnośnie monitora HP zr24w. Mam okazję kupić od znajomego poleasingowy model. Chcę się dowiedzieć czy to możliwe że taki monitor może mieć 0h przepracowanych godzin? (w menu/information/backlight hours jest własnie 0). Czy też te ustawienia można jakoś zerować? Z góry dziękuję za pomoc.
- przemekDTP
On nie jest jego właścielem i odpowiedzi takich niestety nie poznam. Zastanawia mnie czy np wgrywając nowy FW nie resetuje się licznik.Filip pisze:Wszystko można. Jeśli to rzeczywiście znajomy, to zapytaj czy używał go od nowości, na jakich ustawieniach, ile godzin dziennie. Jeśli to znajomy znajomego, to już jest podejrzaneprzemekDTP pisze:Witam wszystkich forumowiczów.
Odpuść zatem. Licznik resetuje się nie przez wgranie nowego FW tylko, przez chęć ukrycia przebiegu.przemekDTP pisze:On nie jest jego właścielem i odpowiedzi takich niestety nie poznam. Zastanawia mnie czy np wgrywając nowy FW nie resetuje się licznik.Filip pisze:Wszystko można. Jeśli to rzeczywiście znajomy, to zapytaj czy używał go od nowości, na jakich ustawieniach, ile godzin dziennie. Jeśli to znajomy znajomego, to już jest podejrzaneprzemekDTP pisze:Witam wszystkich forumowiczów.
Nie ma szans że licznik ma 0. Nawet absolutna nówka ma parę godzinek naklepane. Licznik w HP idzie skasować w menu serwisowym, do którego dostęp jest banalny. Zapewne to jedna z takich "okazji" pracujących po 8h+ w jasnych biurach.
Wróć do „Zastosowania zawodowe”